Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Onderdelen laptops uitwisselbaar?

Gebruiksaanwijzingen, daar zeg je zo wat... Zou ik eens moeten kijken of ik die nog heb. Ik ga het eens bekijken!

Anoniem
Ger
3 antwoorden
 • Momenteel heb ik een laptop van Medion van pak 'm beet 3-4 jaar oud, met een DVD brander. Van het werk kan ik een anderhalf jaar oude HP laptop overkopen vaan € 75,- maar die heeft alleen maar een ROM drive. Met uitzondering daarvan is die HP in alle opzichten beter. Ik zou dus graag die brander overzetten van de Medion naar de HP maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit aan laptops gesleuteld. Towers draai ik mijn handen niet voor om, maar laptops is toch echt wel een ander verhaal.

  Ik heb dus twee vragen:
  1. Is het in beginsel mogelijk om dat soort hardware over te zetten tussen twee laptops?
  2. Indien ja, waar moet ik dan op letten?
 • Afhankelijk van de notebook, is de ombouw veelal mogelijk Er zijn een aantal notebooks die geen gebruik maken van de "standaard" slimline uitvoering. Dit zijn veelal de ultra dunne/kleine notebooks. Waar je wel op moet letten is hoe de speler is gemonteerd. Vaak heeft elke fabrikant een eigen oplossing gekozen om hulpstukjes te bevestigen aan de speler. Die hulpstukjes moet je dus verwijderen/overzetten. Als dat niet kan, dan is er wel een probleem. Om een CD/Dvd speler te verwijderen moet iha 1 schroef worden verwijderd aan de onderzijde. Heel soms zijn het er 2 en/of zit er nog een schroef onder het toetsenbord. Dan moet je op zoek naar een kleine uitsparing waar je met een schroevendraaiertje de speler een duwtje kan geven zodat die eruit springt. De afmeting van de speler zelf vertelt je vanzelf wel waar je die uitsparing zou kunnen vinden.
 • Aanvulling;
  Sommige fabrikanten geven in de gebruiksaanwijzing aan welke schroeven je dient te verwijderen om een cd//harde schijf//geheugen te kunnen benaderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.