Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bios updaten

Anoniem
cybot12999
7 antwoorden
 • Hallo,

  In mijn laptop zit nu een Award Modular BIOS v4.51PGM. nu heb ik op het internet een updater gevonden voor naar versie 6.0. Kan ik dit gewoon updaten? Kan het met zo'n update ook fout gaan?
 • Ja het kan verschrikkelijk fout gaan.

  Ik raad het je alleen aan als er verbeteringen zijn aangebracht waar je iets aan hebt, bijv. als je een nieuwe Hardeschijf wilt installeren die het op de oude BIOS niet doet. Want als de upgrade mislukt, moet je een nieuwe BIOS chip kopen.
 • Bedankt voor je (heel) snelle reactie!. Ik wil hem updaten voor DMI ondersteuning. Ik neem aan dat dit via een BIOS update kan??
 • [quote:0adceda763="cybot12999"]Bedankt voor je (heel) snelle reactie!. Ik wil hem updaten voor DMI ondersteuning. Ik neem aan dat dit via een BIOS update kan??[/quote:0adceda763]

  Dan moet ik eerst even weten welk moederbord je hebt,

  ik zou eens bij de changelog of fixlog, of hoe ze het ook noemen, wat er allemaal verbeterd is in deze versie. Als het erbij staat, kun je het natuurlijk overwegen. De kans dát het fout gaat is niet zo heel groot, maar als het fout gaat, gaat het ook goed fout.
 • [quote:6f14b458d8="citomaster"][quote:6f14b458d8="cybot12999"]Bedankt voor je (heel) snelle reactie!. Ik wil hem updaten voor DMI ondersteuning. Ik neem aan dat dit via een BIOS update kan??[/quote:6f14b458d8]

  Dan moet ik eerst even weten welk moederbord je hebt,

  ik zou eens bij de changelog of fixlog, of hoe ze het ook noemen, wat er allemaal verbeterd is in deze versie. Als het erbij staat, kun je het natuurlijk overwegen. De kans dát het fout gaat is niet zo heel groot, maar als het fout gaat, gaat het ook goed fout.[/quote:6f14b458d8]

  Zo'n changelog/fixlog heb ik helaas niet. Maar als er een risico is, dan doe ik het liever toch niet, want de laptop werkt nu 100% goed.
 • 1: als je geen problemen heb met je computer (pc of laptop) NIET FLASHEN, je zou dan juist problemen kunnen krijgen.

  Bios update's haal je op bij de fabrikant van je computer, niet bij een ander.
 • Don't fix it, if it is'nt broken.
  Een spreuk met een baard, maar waar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.