Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printerkeuze HP Officejet F550 of de Canon Pixma IP 5300

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe printer nodig.
  Goede kwalitijd, betrouwbaar, degelijk, voordelig in gebruik, moet redelijk snel zijn.

  Gaat om afdrukken van documenten en envloppe.
  Foto is van minder belang. Foto, moet wel redelijk zijn.

  Graag jullie advies.
 • beetje neuzen op het forum voor je je vraag stelt,kan geen kwaad…
  heel recent (op dit moment zelfs direct onder dit item) een vrijwel identieke draad, waarin al een discussie over voors en tegens, compleet met links…..
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=180427

  en in je tekst geef je ook niet aan waarom je denkt aan de in de titel genoemde typen…..
  kortom: wat deed je zelf al en waarom deze vraag in een nieuwe draad?
 • Deels kan ik mij daar in vinden,
  maar daar worden niet de printers in aangegeven die ik in de kop van
  deze topic heb aangegeven.

  Printerkeuze HP Officejet F550 of de Canon Pixma IP 5300
 • Ik zou kiezen voor de K550 als je zeer veel print. Maar eerlijk gezegd is de Canon's afdrukprijs per pagina nauwelijks duurder dan die van de K550 (vergelijking op druckerchannel.de) en bovendien levert de Canon stukken betere kwaliteit foto-afdrukken, vanwege de extra fotozwarte inktpatroon, die de HP Officejet K550 moet missen en op fotopapier "zwart" gemengd wordt uit de drie primaire kleuren cyaan/magenta/geel en omdat de resolutie 2x lager ligt met als gevolg meer korreligheid.

  De Pixma IP5300 is bovendien ook compacter en kan ook gemakkelijker omgaan met dikker fotopapier of karton dat niet teveel mag buigen: je kunt deze gewoon in de achterste papierinvoer doen. Bij de HP moet alles in een cassette, vanwaar het papier een scherpe U-bocht moet maken door de printer en niet elke type papier kan daar tegen.

  Nog iets: de IP5300 is ook veel goedkoper. Maar de K550 is dan weer ietjse goedkoper in afdrukprijs per pagina.
 • De iP4500 kan ook CD's en DVD's printen, is het dan niet mogelijk om heel stug papier of karton helemaal zonder buigen te printen? Hoe klein de bocht ook is, een CD of DVD buigt dat ding echt niet. Overigens heeft de Canon ondersteuning van printmaterialen tot 273g/m². Bijkomend voordeel van de Canon is dat hij native automatisch dubbelzijdig printen heeft, terwijl de HP daarvoor een duplexeenheid nodig heeft die de standaard achterklep vervangt. Die duplexeenheid maakt de HP nog eens ruim 8cm dieper, bovendien is de herkenning niet geweldig (heel vaak problemen mee gehad) en het is vooral heel erg langzaam (handmatig dubbelzijdig printen is 100% zeker sneller).

  Overigens nog een citaat van druckerschannel.de betreft de Canon

  [quote:a175b7c43c="druckerschannel.de"]Die Druckergehäuse hat Canon etwas umgestaltet, ansonsten werkelt in beiden Geräten die Technik der Vorgängermodelle. Immerhin: Das neue Top-Modell iP4500 hat das Innenleben des schnelleren iP5300 geerbt.[/quote:a175b7c43c]

  De iP4500 is dus niet alleen vervanger van de iP4300, maar ook van de iP5300, er komt geen iP5500 of iets dergelijks.

  Nog een pluspunt van de iP4500 is dat de behuizing gewoon ingeklapt kan worden als hij niet gebruikt wordt, waardoor hij veel minder gevoelig is voor stof. De papierlades en de uitvoerbak klap je gewoon uit als je gaat printen.

  De volledige specificaties van de Canon PIXMA iP4500 zijn hier te vinden, het verbruik is volgens ISO norm waarin volgend jaar alle printerfabrikanten hun verbruik in aan moeten geven.
 • De IP4500 of de IP5300 kan dus niet heel stuk karton printen: een kleine buiging moet mogelijk zijn. Er zijn 3 invoerladen: onderaan een U-boch papierbak, aan de achterkant een sheetfeeder voor papier dat geen U-bocht kan maken en achter een speciaal klepje een invoertray voor het beprinten van CD/DVD-tjes die er volledig plat erdoor gaat.

  De automatische duplexmodule bij de Canon printers werkt gewoon perfect.
 • Je hebt gelijk, het is inderdaad in de specs te vinden:

  [quote:0d6019c047="Canon"]Media Input:
  Rear Tray: Max. 150 sheets
  Cassette: Max. 150 sheets
  DVD/CD Tray: 1 printable DVD or CD [/quote:0d6019c047]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.