Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SCSI RAID Systeem wil niet werken

DexterXL
10 antwoorden
  • Hallo allemaal!

    Ik heb een SCSI2 systeem gebouwd met drie HD's van 36.4G in RAID0.
    Dit betekent dus dat ik 1 logische partitie heb van ongeveer 100GB.

    Nu kan ik gewoon van CD booten en WinXP installeren op deze partitie. Ik formateer deze als NTFS.
    Vervolgens worden de installatiebestanden van WinXP geinstalleerd en moet het systeem rebooten.
    Vervolgens komt de melding:

    Operating System Not Found!

    Toen heb ik in de BIOS van de SCSI RAID controller de BIOS enabled.
    Toen kreeg ik de melding:

    A disk error has occured
    Press Ctrl+Alt+Del to reboot

    Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn??

    WinXP kan met de RAID controller overweg, echter direct na het laden van de BIOS wil mijn server er niet van opstarten…

    Alvast bedankt!
  • Mijn systeem een Intel Desktop board D975XBX met Intel matrix storage manager option ROM, een user interface om het RAID volume op te bouwen. Na configuratie van het RAID volume installeer ik mijn Windows XP maar allereerst natuurlijk de drivers voor het RAID.

    Press F6 in het begin van de Windows XP setup om de nodige third party SCSI of RAID drivers te installeren. In mijn geval staan mijn drivers voor Windows XP op diskette ( IASTORE.SYS ). Voor installatie van Vista is dit allemaal niet nodig, Vista vind zijn drivers zelf wel op het net. Ik draai dan ook als systeem Vista.

    Zo werkt dit bij mijn PC.
  • Bedankt voor je antwoord.

    WinXP kan met de schijf overweg. Ik hoef geen F6 te drukken want WinXP ziet de schijf al.
    Ik kan er alleen niet van booten..
  • Je moet eens deze site doornemen, maar waarschijnlijk heb je gelijk maar kijk voor de zekerheid toch maar eens :

    http://support.microsoft.com/kb/314859
  • Als windows tijdens de setup de schijven al goed ziet, kan je er idd wel vanuit gaan dat je niet extra drivers hoeft te laden.
    De melding "Operation System not fout" is waarschijnlijk te verklaren doordat het moederbord de boot record van je raid array niet kon bereiken.
    Blijkbaar heb je daarna iets veranderd in de bios, maar het is me niet helemaal duidelijk wat. Hoe heb je de raid array aangemaakt? Ik neem aan in de raid bios van de controller? Heb je daarbij ook aangegeven dat deze bootable moet zijn?
  • Hey!

    Bedankt voor jullie antwoorden.
    Ik heb inderdaad in de BIOS van de RAID-Controller wat aangepast. Ik heb daar "ENABLE BIOS" geselecteerd, waarna de melding OPERATING SYSTEM NOT FOUND, veranderde in A DISK READ ERROR OCCURED.
    Ik heb niet aangegeven dat de schijven bootable moeten zijn in de BIOS van de RAID. Maar ik heb zojuist in de BIOS van de RAID controller gekeken en daar staat niet zoiets dergelijks….

    Nog suggesties?

    Alvast bedankt!
  • Mischien een nutteloose opmerking (alvast sorry dan :wink: ),
    maar is dit het verhaal met een SATA Hdisk op XP?
    Zo ja, dan heb je een diskette nodig die voor je mobo is, hierop moet
    dan info staan dat de mobo weet dat hij met een SATA disk te maken
    heeft (en er dus ook van mag opstarten).
    Ook moet je tijdens het installeren op de bewuste F6 knop drukken,
    dan vraagt hij om die diskette, en kan je weer verder installeren.
    Doe je dit niet, kan je wel XP op de Hdisk zetten, maar dan weet de
    BIOS niet waar hij het zoeken moet.
  • wat zegt de manual ervan?

    Heb je bij de maker van je scsi controller al gekeken? Je zl wel iets speciaals moeten doen. Hij ziet hem als 1 logische disk en na reboot is ie de logica kwijt.
  • En als je probeert windows opnieuw te installeren nu die de raid bios aan hebt gezet? Evt zou fixmbr en fixboot ook al kunnen helpen, vanuit de herstelconsole, maar met opnieuw installeren kan je er zekerder van zijn dat het goed kan gaan.
  • Hallo allemaal!

    Bedankt voor jullie antwoorden.
    Ik heb het voor mekaar!!
    Het leek er in de eerste instantie op dat het BIOS de schijf niet zag. Net zoals DexterXL al zegt. Echter dit bleek niet zo te zijn.
    Ik heb op de site van Dell gekeken (het is immers een Dell Poweredge RAID II controller) en daar stond een berichtje uit 2000 dat de RAID controller een bug bevat en slechts kan opstarten van een RAID0-array als er twee partities op zijn aangemaakt.
    Ik heb dus de schijf gepartitioneerd in een partitie van 10GB en een partitie van 90GB; vervolgens heb ik WinXP op de 10GB (c:) partitie geinstalleerd en nu wil hij wel booten.
    Overigens ziet mijn BIOS de RAID controller nog steeds niet… maarja het werkt wel!!

    Groeten!!!

    Eldee

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.