Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptopbeeldscherm, Netsnoer + Batterij probleem =(

Anoniem
hellup20
4 antwoorden
 • Geachte heer/ mevrouw,

  Na een aantal mailtjes gestuurd te hebben naar ACER, ben ik voor dit probleem niet goed geholpen.
  Normaliter vond ik ze een goede service hebben als ik vragen had. Maar nu zou ik moeten bellen, tenzij het in mijn mailtjes stond uitgelegd. Want ik heb een probleem met mijn Laptop:
  ———————————————————————-

  Laptop: ACER, Ferrari 3400
  Aankoop datum:11-06-2005
  Besturingssysteem: Windows XP Professional
  XP updates: Up-to-date
  PROBLEEM:


  Bij mijn Acer Ferrari 3400 gaat mijn beeld van contrast veranderen automatisch. Dit heeft er volgens mij mee te maken dat hij wisselt tussen accubatterij naar netspanning en omgekeerd, want het icoontje naast mijn klok veranderd van Netstroom naar batterij en weer terug en dat een paar keer achter elkaar. Ik heb de stekker er uit gedaan en er opnieuw ingedaan (zelfde als de accubatterij) Maar ik blijf er last van hebben. Heb ook al weer batterij ontladen en weer opgeladen. En hij laat de batterijaccu tussen het switchen ook op als ik het icoontje zie en me lichtje wordt dan ook niet meer groen, maar blijft in de oplaad oranje. Het lichtje van me accu check veranderd van groen naar uit, en van uit de uit stand naar oranje elke keer en dan weer uit en naar oranje. Heb het tot nu toe alleen als ik op netspanning ga. Maar het is niet elke dag zo is het een paar keer op een dag en zo een week niet.
  Maar word er nu een beetje zat van, want het is niet goed natuurlijk. Wat is het probleem, want het is best irritant, dat elke keer het contrast veranderd, omdat hij over gaat op batterij of netstroom. Het is al een hele poos. Heb al 2 keer gemaild en kreeg ik een mail terug dat ik moest bellen. Maar mailen is goedkoper en ik heb me probleem goed uitgelegd hier.

  En nu kreeg ik dat het ook via deze site kon. Ik dacht ook dat het aan de kabel lag en ben ik dus naar een vestiging van Dynabyte geweest waar ik deze laptop gekocht heb, en die kon niks vinden aan het netsnoer. Maar het kon zijn dat de stroomverdeler (of wat dat boxje is) leeg kon zijn (die tussen het netsnoer en het snoer naar de laptop zit.) Maar een originele of universele nieuwe snoer, weet niet of dat zal helpen en ze zijn prijzig. Wat zou het anders kunnen zijn?

  Want zo heb ik een week geen last ervan en zo een paar dagen achter elkaar. En koop ik een nieuw snoer doet die het een week bijvoorbeeld niet, dan kan ik hem niet meer terug brengen. En ik heb de laptop al iets langer dan 2 jaar dus geen garantie meer.

  [i:7a005fa349]Dit kreeg ik na een paar keer gemaild te hebben met ACER terug, maar heb het gelijk verwerkt in een reactie terug naar ze dat het daar niet aan kan liggen.

  Probeer eens Acer Empowering Technology te verwijderen van uw systeem.
  Graag ook E-net management verwijderen, deze houd bepaalde instellingen vast die het probleem zouden kunnen veroorzaken. [/i:7a005fa349]
  [u:7a005fa349]Want die programma's stonden ervan het begin af aan niet op mijn laptop.[/u:7a005fa349]

  En me batterij lijkt niet goed opgeladen te worden. Want 97% is nog maar 10 minuten geeft hij aan. Maar als me batterij vol is dan begint het gezeur weer dat het beeld verspringt elke keer. Haal ik mijn batterij eruit en ga ik alleen op het netsnoer dan heb ik er ook last van. Maar alleen op batterij gaan is ook niet goed, want dan kan ik niet lang er aan werken. En een batterij gaat snel leeg. Of is hij nu al op :o

  Ik ben ook bij MediaMarkt geweest om te vragen hoeveel daar zo snoer kost. En die verzochten mij om naar :

  http://www.replacedirect.com/nl/laptop/acer/ferrari/3400-series/3400wlmi.html

  site te gaan, om het daar te bestellen. Want een universele oplader waren ze niet zeker van of die wel op mijn laptop past. Want ik schijn een apart uiteinde van een snoertje in me laptop te hebben.

  Zou u mij adviseren of zeggen wat het probleem kan zijn. Want anders zou ik toch een nieuwe moeten kopen. Want ik vind het dan wel weer zonde om dingen aan te schaffen of te laten repareren als de computers van tegenwoordig goedkoper worden.
  Maar ik hoop dat u mijn mailtje snapt, anders zou ik het graag horen.

  Met vriendelijke groet,

  Hellup20
 • probeer iemand te vinden die hetzelfde apparaat heeft, en probeer te achterhalen waar het aan ligt, dus even accu omwisselen, netstroom omwisselen,

  het omschakelen van netstroom naar accu de hele tijd lijkt me een softwarematige fout, dus misschien helpt het om je besturingssysteem opnieuw te installeren,
 • :(

  Geen een bekende heeft zo'n laptop. Acer Ferrari 3400.

  Met vriendelijke groet,
  Hellup20
 • Het schakelen van het contrast (helderheid??) komt door de verschillende "energie schema's", die je kan instellen. volgens mij zijn het er 3. gebalanceerd, energie besparend en optimale prestaties.(oid en eventueel in het engels ;) )

  Verder lijkt het mij dat het schakelen tussen deze contrasten komt omdat je accu niet goed meer is plus het gegeven dat je met 97% nog maar 10 minuten werktijd hebt. Waarschijnlijk heb je ingesteld dat als hij op de accu werkt, minder helderheid moet weergeven. Probeer eens de schema's gelijk te zetten. Op accu of netstroom allebei optimale prestaties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.