Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bluetooth op Acer 5515wlmi

Anoniem
tomvdlee
17 antwoorden
 • Je zou de mini-pci kaart met je wlan kunnen vervangen voor eentje met wlan en bluetooth er op.
 • Beste C!T'ers,

  Ik heb vandaag mijn nieuwe laptop (de acer Travelmate 5515WLMi) ontvangen. Op internet heb ik gezien dat hier een ingebouwde bluetooth module inzit. Ik kan deze echter nergens vinden en weet niet hoe ik hem moet aanzetten. Iemand enig idee?

  groet,

  Joost
 • Ik kan zo snel op de acer site nog niet vinden dat hij bluetooth moet hebben. Ben bang dat het er dus gewoon niet op zit.
 • Er zit echter wel een knopje voor op de behuizing met het bluetooth teken.. Deze kan ik ook bewegen… Is dit dan een dummie? Lijkt me toch sterk….? Tevens staat er in het boekje ook het een en ander over dat knopje (inschakelen van het bluetooth apparaat).. Ik heb zelf ook het sterke vermoeden dat dit bluetooth apparaat er gewoon niet in zit maar ik vind dat knopje en de begeleidende tekst in het boekje dan zo vreemd..

  Mocht dit bluetooth apparaat er niet inzitten kan ik dit dan inbouwen (nee niet de usb stick maar echt inbouwen)?

  Groet
 • bluetooth driver geinstalleerd? Willen ze wel eens vergeten.
 • zou niet weten wat voor bluetooth erin zit.. Beetje lastig om dan een driver te vinden?

  Groet
 • Ik heb zelf ook een Acer laptop (al een iets ouder model) en daar zit ook een knopje voor bluetooth op. Er zit echter geen bluetooth ingebouwd. Dat komt omdat ze gewoon een algemene behuizing bouwen voor meerdere laptop-types. Dat is goedkoper dan voor elk type laptop een aparte productielijn opzetten.

  En volgens de technische specificaties van de laptop zit er inderdaad geen bluetooth ingebouwd.

  Achteraf bluetooth inbouwen gaat denk ik niet lukken, omdat het moederbord het ook zal moeten ondersteunen.
 • [quote:c64cf14047="cHiLlaH"]zou niet weten wat voor bluetooth erin zit.. Beetje lastig om dan een driver te vinden?

  Groet[/quote:c64cf14047]

  wat dacht je van de homepage van acer? kan je direct checken of er wel of geen bluetooth erin zit.


  Two front-access LED-buttons: WLAN and Bluetooth® ([b:c64cf14047]for models with [/b:c64cf14047][b:c64cf14047]Bluetooth®) [/b:c64cf14047]Heb je deze op je laptop?
 • Zoals ik al aangaf is de aanwezigheid van een bluetooth-knop geen garantie voor de aanwezigheid van de bluetooth functie.
 • [quote:d4bf4faa5d="human printer"]Zoals ik al aangaf is de aanwezigheid van een bluetooth-knop geen garantie voor de aanwezigheid van de bluetooth functie.[/quote:d4bf4faa5d]

  Inderdaad dit heb ik ook gehad met een Acer laptop. Ik dacht ook eerst dat er een Bluetooth module inzat maar bleek er niet in te zitten. Knopje zat er wel.
 • Eigenwijs als ik ben heb ik de hele handel maar open gemaakt.. Er zit inderdaad geen blauwe tand in.. Niet dat het zo ontzettend belangrijk is maar maak er dan niet zo'n knoppie op.. Bedankt voor de reacties

  Groet
 • De volgende keer gewoon het knopje proberen, dan verschijnt er op je scherm "geen apparaat".
 • Dat had ik ook al gedaan.. Dacht toen nog dat het eventueel aan de drivers lag..
 • Ik had dit onderwerp eigenlijk al afgesloten totdat ik onderstaande site tegen kwam..

  Beetje vreemd want volgens deze site zit er wel weer bluetooth op :S

  Toch?

  http://www.topproduct.nl/hardware/notebooks/Acer_Aspire_5510/TravelMate_5515WLMi/id/1224632/specificaties.html
 • Sites maken fouten. Als je op onderstaande link klikt zie je de specificatie op de Acer website en hier wordt nergens gesproken over Bluetooth. Ik vind het ook verwarrend als er wel een knopje met Bluetooth opzit en het blijkt er niet in te zitten. Ze maken behuizingen voor meerdere specificaties. Als je klikt op "Technical specifications" zie je een zinnetje "Two front-access LED-buttons: WLAN and Bluetooth® (for models with Bluetooth®)"


  http://www.acer.nl/public/page4.do?sp=page3&dau22.oid=23212&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=3&CountryISOCtxParam=NL&LanguageISOCtxParam=nl&ctx3=-1&ctx4=Nederland&crc=1396905238#inu57_41486
 • Eikels zijn het :lol:

  Blijf dit ook vreemd vinden:

  [quote:4f5defba3d]Legitieme Windows Vista® Business, AMD Mobile Turion™ 64 X2 Dual-Core processor TL60 (2.0GHz), 15.4TFT WXGA, 1024MB DDR II RAM (2x 512), 200GB HDD (4200rpm), Super Multi DVD-RW Double Layer, 6-cell LiIon, 56K modem, Wired & Wireless Lan 802.11b/g, ATI Radeon™ Xpress 1100 128MB shared, no IEEE-1394, no S-video, no FIR, 5-in-1 card reader [/quote:4f5defba3d]
  Dit zijn namelijk absoluut niet de specificaties die in mijn 5515wlmi zitten.. Ik heb 2GB intern..160GB HD 5400RPM

  En dit komt dan van de acer site :? Het is verder allemaal niet zo boeiend want de laptop werkt als een trein maar blijf het gewoon vreemd vinden.
 • Waarschijnlijk staat er daarom ook onder de specificaties:
  [quote:bc6ad13da2]Modellen en specificaties kunnen variëren per land. Neem contact met uw lokale Acer kantoor[/quote:bc6ad13da2]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.