Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB WLAN stick vs PCI kaart

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Je kunt het zo gek niet verzinnen of er bestaat een USB uitvoering van een stuk hardware. Zo zag ik een USB WLAN stick.
  Maar ik mag toch aannemen dat, hoe betrouwbaar zo'n ding dan ook zijn moge, een goede kaart toch nog steeds de voorkeur verdient….?? :roll:
  Wie weet meer?
 • Vooruit, een reactie.

  Een PCI WLAN kaart heeft één groot nadeel: hij zit in je pc. Een USB WLAN stick kan je even snel aan een andere pc/laptop hangen.

  De prijs van een stick is meestal ook een indicatie van de kwaliteit (€15,- voor een stick is alleen goed als je pc en je router in de zelfde ruimte staan). Maar dat geldt eigenlijk ook voor PCI kaarten…

  Wat ze allebei moeite mee hebben is vloerverwarming en aluminium ondervloeren, verder doen ze precies het zelfde.

  Kortom: ik geef de voorkeur aan de USB variant.
 • "Even snel aan je PC/Laptop hangen". Daar kan ik me in geval van Laptop iets bij voorstellen. Bij een PC wat minder.
  Tja, en verder zijn er PCI kaarten / Routers welke een goede verbinding in het hele huis garanderen (en niet in dezelfde ruimte). Bij die stick heb ik dat gevoel wat minder……. Daar lijkt-ie me niet geschikt voor.
 • Pc's hebben tegenwoordig ook USB aansluitingen aan de voorkant. Met oude pc's is het inderdaad wat lastiger.

  'een goede verbinding in het hele huis' kun je niet garanderen. Het ligt er helemaal aan hoe het huis in elkaar zit. Een loze reclamekreet dus.

  Verder heb ik, zonder mezelf op de borst te willen kloppen, [i:8fd31066e4]erg[/i:8fd31066e4] veel ervaring in de installatie van allerhande draadloze ontvangers en routers. Dit vanwege mijn werk als ADSL / Kabelinternet monteur (vroeger dan, nu zit ik in de kopieermachines. Ook leuk).

  De USB ontvangers die Wanadoo / Orange meestuurden waren bijvoorbeeld erg goed (de stick, niet de Livebox), terwijl ik met Sitecom matige ervaringen heb. Sweex wil ik het niet over hebben, er zijn grenzen (of ze moeten tegenwoordig goede spullen maken). Kortom, het verschilt -zoals gewoonlijk- per merk, en dat gaat op voor zowel de PCI kaarten als de USB sticks.

  Ik blijf derhalve bij mijn standpunt (USB sticks genieten de voorkeur) vanwege installatiegemak en verplaatsbaarheid.

  Maar het staat uiteraard iedereen vrij iets anders te vinden. Ik heb jarenlang AMD processoren gebruikt zonder steekhoudende argumenten. Ik had er gewoon een goed gevoel bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.