Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Realtek HD audiostuurprogramma, Probleem.

Anoniem
None
29 antwoorden
  • Apparatenbeheer kun je denk ik wel vinden. Gerede kans dat daar de geluidskaart met een geel uitroepteken ervoor staat. Mogelijk als onbekend apparaat. Daarop rechtsklikken, update driver. Dan handmatig de driver kiezen, windows niet zelf laten zoeken. Dan kun je even later de locatie van de driver aangeven. Daarin verwijs je naar de map, waarin je de uitgepakte zip hebt geplaatst.
  • als ik rechtermuisknop erop doe en dan stuurprogramma bijwerken komt er geen scherm heel even laat hij iets maar er komt geen wizard te voorschijn….
    wat als ik doe installatie ongedaan maken?? en dan opnieuw prberen van de cd… kan ht ook aan de xp liggen…. zal wel niet toch.
  • wat moet ik doen…….
  • Gewoon die wizard zijn werk laten doen. Niet automatisch laten installeren, of laten zoeken, maar verwijzen naar de bestanden uit die zip file.

    Bekijk dit ook eens: http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/tutorial119.html
  • ja dat snap ik maar hij opent de wizzard niet eens,

    Now click on the Driver tab and then click on the Update Driver button:

    als ik daar op klik gebeurt er niks…
  • Klik eens op eigenschappen of properties. Krijg je dan wel wat te zien?
  • Ik heb een Advanced Power 5005C2D met een MSI MS-7379 moederbord

    Bij het installeren van de audio driver verschijnt de melding "Fout bij installeren van Realtek HD Audiostuurprogramma!!"
    Dit gebeurt bij installeren vanaf de bijgeleverde CD en ook bij de laatste driver die ik van internet heb gehaald.


    OPLOSSING:

    configuratiescherm>>>systeem>>>hardware>>>apparaatbeheer

    onder systeemapparaten de "Microsoft UAA bus driver for High Definition Audio" eerst Uitschakelen (rechter muis-knop) en daarna Verwijderen (Installatie ongedaan maken).

    Reboot

    Nieuwe hardware gevonden: Realtek HD Audio en MS UAA bus for HDaudio

    Realtek driver installen (indien niet automatisch gebeurt) en reboot

    en voila, geluid weer terug….
  • Hallo!

    Ik heb hetzelfde probleem ("Fout bij installeren van Realtek HD Audiostuurprogramma!!";). Ik heb de "Microsoft UAA bus driver for High Definition Audio" uitgeschakeld en dan runt ie wel de hele setup (vanaf de bijgeleverde cd), maar geeft ie vervolgens bij 'Geluiden en audioapparaten' aan dat er geen audioapparaat is.
    Misschien vergeet ik iets heel simpels, maar ik heb er echt geen verstand van en mijn vriend is er niet :oops:
  • In het midden van het moederbord zit een usb aansluiting. Als je die niet gebruikt (ik weet het
    het is te gek voor woorden) dan werkt het bordje prima.
    Weet ik uit eigen ervaring.

    Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.