Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Terug naar fabrieksinstellingen?

Anoniem
gerardb
3 antwoorden
 • Ik wil na 3 jaar eindelijk mijn comp helemaal opnieuw installeren zodat deze terug is naar de fabrieksinstellingen (formateren).

  Nu heb ik een Acer Aspire T120 waarop windows XP Home op is voorgeinstalleerd.

  De enige 2 cd-s die ik bij de computer heb gekregen zijn:

  1. CD 1 System cd
  2. CD 2 Recovery CD.

  Nu belde ik vanmorgen Acer met de vroeg hoe ik deze computer kan formateren als ik de windows xp CD er niet bijgeleverd heb gekregen…
  Zei vertelden mij dat als je CD 1 erin stopt je de computer zou moeten kunnen formateren en dan het systeem vanzelf tijdens het formateer proces om CD 2 zou vragen.

  Nu start ik mijn computer op en stop dan CD 1 erin maar dan zie ik alleen een overzicht met de drivers en applicaties voor deze computer, alleen de info en geen link.

  Om 16:00 sloot de klantenservice daar, dus probeer ik het hier eens:

  Wie weet hoe ik mijn Acer systeem kan formateren als windows xp voorgeinstalleerd is en ik dus geen windows cd heb meegekregen, de enige hulpmiddelen zijn dus CD 1 & 2 als hierboven beschreven.

  Alvast super bedankt.
 • En direct opstarten met CD 2?
 • Onderstaande tekst stond ergens op dit forum.

  Als het goed is heeft je Acer PC, een verborgen partitie waar een volledige installatie van Windows XP Home Edition opstaat, de versie welke standaard bij de PC geleverd is. Druk op Alt+F10 als je het logo van Acer ziet tijdens het opstarten (hiermee start je het systeem op vanaf de verborgen partitie) Daarna wordt je gevraagd om een wachtwoord in te voeren, voer deze in en druk op Enter. Nu krijg je de zogenaamde 'Hoofdpagina' te zien, van de verborgen partitie waarbij je verschillende recovery methodes hebt.

  Kies hierbij de optie "Systeem herstellen naar standaard fabrieksinstellingen"
  Als je dat hebt gekozen moet je het wachtwoord nog een keer ingeven, daarna zal je even moeten wachten (duurt meestal zo'n ~ 15-45 min.) als die procedure voltooid is heb je als het goed is weer een XP Home installatie, welke in dezelfde staat is als toen je de PC kocht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.