Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC start niet op vanwege seagate ST3120022A 120GB hd

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Een vreemd probleem heb ik met een Seagate hd. Deze hd zat in een computer die plotseling niet meer opstartte. Zonder deze hd start de computer prima op, uiteraard de hd in een paar andere computers geplaatst, zelfde euvel. Het maakt niet uit of de HD de 1e, 2e, 3e schijf of zo is. Wat ik op 1 computer zie is dat de bios in eerste instantie 3 HD's ziet, bij het laten zien van de hd informatie op het volgende scherm blijft het systeem hangen.
  Nu was er uiteraard(?) geen backup gemaakt, dus heb ik geprobeerd of de HD misschien op een minder normale manier nog was te benaderen. Via een USB verloop werkte het niet. Toen de computer eerst aangezet en na de bewuste bios check pas de HD aangesloten, toen startte de computer wel op met die schijf, deze had ik wel als secondary master geplaatst. Vervolgens zag ik dat Windows die harde schijf gewoon herkende. Vervolgens heb ik ook nog geprobeerd de bios instelling op 'not installed' te zetten. In dat geval start de computer ook netjes op. En vervolgens kan Windows die HD gewoon gebruiken. Met Powermax zie ik dat de HD in orde zou zijn. Dat is alleen niet het geval omdat ik iets speciaals moet doen om de computer te doen opstarten.

  Wat is hier aan de hand? Is de harde schijf gewoon kapot? Kan ik de gebruiker adviseren de HD als extra schijf nog te gebruiken, of is dat te riskant? Mijn advies is sowieso om die hd te vervangen.

  Overigens zag ik dat de schijf NTFS geformatteerd is met compress aan. Ik denk niet dat dit er verder iets toe doet. De hd is 3 jaar oud.
 • [quote:8bced22c5b="Hans.Vosman"]Wat is hier aan de hand? Is de harde schijf gewoon kapot?[/quote:8bced22c5b] Mijn eerste indruk is, dat deze harde schijf onbetrouwbaar is geworden. Wat er mee mis is? Wellicht is de printplaat van die harde schijf niet meer in orde. Het zou zelfs nog een fabrieksfout kunnen zijn. Maar over het algemeen is Seagate wel een goed merk harde schijf.

  Dat Powermax geen fouten vindt, is omdat deze waarschijnlijk niet alle elektronica op printplaat kan testen. Je zou nog wel deze Hard Drive and IDE CD/DVD Troubleshooting kunnen checken.
 • Ook nog even Seatools gebruikt, zelfde resultaat als Powermax.
 • hallo,

  ik heb precies hetzelfde probleem
  Ook een Seagate Barracuda 7200.7 120 GB, type ST3120022A

  Ik heb m naar iemand toe gebracht die dacht de harde schijf wel aan de praat te krijgen of in ieder geval de (kostbare) gegevens ervan af te krijgen. Zijn conclusie was dat de printplaat door kortsluiting en/of oververhitting kapot was gegaan.
  Daardoor start de pc dus op geen enkele wijze meer op.
  Dus maar op zoek naar een identieke printplaat denk ik……

  edit: als je de schijf als secondary master gebruikt en pas aansluit na de bios check… kan je de gegevens er dan vanaf halen of niet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.