Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

haperend geheugen?

Anoniem
Alipapa
2 antwoorden
 • Ik heb korte tijd geleden een nieuwe pc aangeschaft en de onderdelen samen met een medewerker van een pc-winkel in elkaar gezet. Tot voor kort ging alles prima, tot mijn pc niet meer wilde opstarten, probleem: ik druk op de aan-knop en alléén de ventilatoren draaien, IDE schijven doen het niet, komt niks op het beeldscherm (echt niks).
  Voeding gecontroleerd: lijkt goed te werken –> ventilatoren werken wel.
  Moederbord laatste BIOS-versie geflashd: geen beter resultaat.
  Geheugen: vreemde zaak: wanneer ik 1 van de 2 modules uit het slot haalde deed de pc het weer! Met deze module even later erbij deed ie het ook! Maar bij 2e keer opstarten weer niet met beide modules. Nou heb ik alle mogelijk combinatie op alle slots geprobeerd; telkens deed de pc het wél. Echter nu weer niet! Ene module er weer uit en alles start weer normaal op.
  Memtest v3.3 gedaan en die gaf voor beide modules geen foutmelding. Maar toch doet de pc het niet met beide modules en daarom werk ik nu al een tijdje met maar 1.
  Vanuit de winkel (Sallandautomatisering.nl) moest ik het geheugen handmatig bijstellen in de BIOS op 2.25V, maar dit hielp ook niet.

  Mijn vragen zijn: komt dit verschijnsel jullie bekend voor of weet iemand misschien welk onderdeel mogelijk kuren vertoond, zo lezende dit verhaal.
  Kent iemand misschien een programma om dat onderdeel te testen?

  Moederbord: ASUS P5B-V
  Processor: Intel Pentium Core 2 duo 2.13 ghz
  Geheugen: OCZ DDR2 PC6400 800 mhz dual channel (kit of 2)
  Voeding: Antec Smartpower 2.0 400W  B.v.d
 • hoi , een kennis had/ heeft dit probleem ook ongeveer. bij hem valt de pc uit als er meer dan 1 geheugenbank in de pc zit. ben er ook een tijdje mee bezig geweest maar niks gevonden.
  verder kan ik je helaas ookniet helpen. Je zou misschien iets kunnen proberen met ander mobo en verder al jou onderdelen. is wel ff werk en je hebt een ander moederbord nodig, maar op die manier kan je wel vaststellen of het daar aan ligt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.