Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

5.25-inch floppydrive aansluiten?

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Ik zou graag (oude) 5.25-inch floppydisks willen lezen.

  1. Bestaat er een interface (of combinatie van interfaces) om een 5.25-inch floppydrive te kunnen aansluiten?

  2. Kan dat werken met Windows XP?

  Beschikbare aansluitingen op mijn notebook:
  -USB
  -RS232
  -Parallel/printerpoort
  -PCcard slot
  -FireWire
  -LAN 10/100mb
 • je moet hebben een oude floppy kabel
 • Hmm, notebook zeg je. Tja, je hebt in ieder geval een aansluiting voor een floppydrive nodig. Die in de notebook is veelal niet standaard. Uitgaande van de USB versie, dan is die misschien wel standaard. Zo ja, dan is er in principe een oplossing voor de handige klusser. Zo nee, dan zie ik even geen oplossing behalve dan op zoek te gaan naar een wat (oudere) computer waarin de floppydrive aangesloten kan worden. Nu heeft de gemiddelde 5.25 inch floppydrive een andere aansluiting. Ik heb heel veel van die kabels in ieder geval gehad, en ik heb er nog wel een aantal.
 • Uitgaande van de USB versie …

  Weet iemand of de USB interface van een 3.5 inch USB-floppydrive kan worden gebruikt om daarmee een oude 5.25 inch floppydrive aan te sturen. M.a.w. ondersteund zo'n controller ook de tracks, sectors en timing van oude 5.25 inch floppydrives voor 360kB en/of 1.2MB floppies in "IBM format"?

  Als de hardware niet super-compact en geintegreerd is kan ik wel een verloopje maken of een bundeltje draadjes solderen om de connectors op elkaar aan te sluiten.

  Wie heeft tips of een website waar zo'n knutsel-project beschreven staat, of een hobbyisten-/gebruikersgroep waar ik informatie kan krijgen.

  Een oude computer werkend maken zou eventueel kunnen, maar via een notebook met Windows XP zou het bekijken en eventueel rechtstreeks overzetten van bestanden handiger zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.