Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen geluid na verplaatste hardware?

Anoniem
RayCis
8 antwoorden
 • Ik heb mijn oude hardware overgezet nr een andere kast (in afwachting v nieuwe hardware) en alleen de dvd lezer is niet mee verhuisd. De overgezette hardware betreft een ASUS bord, (onboard sound), een AMD 4000+, een gforce kaart, 2 hd's en een dvd schrijver, en win xp. In de originele kast werkte alles. Na de overplanting nr een andere kast nu, werkt alles, maar ik heb geen geluid meer…..Natuurlijk, softwarematig is er niks gewijzigd; slechts de hardware is overgeplant nr een andere behuizing. Maar ik heb geen geluid meer uit de speakers????? Alleen de dvd lezer is niet meer aanwezig in die andere behuizing..rara hoe kan dit?
 • Is de bios misschien gereset en de audiocontroller daardoor op default disabled komen te staan in de bios?
 • Nee, natuurlijk heb ik dat nagekeken…ik heb de speakers ook getest, via een draagbare dvd speler….in orde..geen defecte speakers. Enige is, de dvd speler is uit de oude configuratie verdwenen, da's echt 't enige verschil, hardware-matig gezien. Enige wat ik niet meer (zeker) weet, is of er een geluidsdraad liep van de dvd speler (die er nu dus tussenuit is) nr een aansluiting op het mobo. Ik heb bij de verplaatsing natuurlijk alle kabels losgetrokken, en alleen de dvd speler is in de kast blijven zitten, waar nu in de winkel nwe hardware in wordt gezet. Maar dan nog, het is toch niet zo dat geluidsfiles (die bvb op een hd staan) altijd eerst via de lintkabels en dan via een aparte draad op de dvd speler nr 't sound gedeelte op 't mobo gaan?
  Ik heb zelfs de sound-drivers (RealTek) eraf gehaald, opnieuw geinstalleerd, maar no sound…..da's toch bizar?
 • Indien in apparaatbeheer alles goed staat, en ook een audio device aanwezig is, heb je ook een mixer, had je daar ook al de instellingen nagezien?
 • Een mixer panel is meegeleverd met die RealTek drivers, equalizer bedoel je toch? Ja…werkt, kan ik opstarten, en alle sliders e.d. werken, maar demo testen, speaker testen..geen enkel geluid uit de speakers en/of headphones…doodse stilte dus…Ook het speaker icoontje v win xp zelf = aanwezig, en alles staat aan (geen geluid (mute) staat keurig afgevinkt. Toch hoor ik niks…
  Het ligt niet a/d speakers, ik had nog een werkend stel oude speakers liggen,
  die ik even aangesloten heb, maar ook daarmee, no sound…
 • Indien je het manual nog hebt, of die ophalen bij Asus, zou je nog de jumperinstellingen op het moederbord na kunnen lopen, vaak heb je bij de wat oudere mobo's OF voor OF achter geluid.

  Heb je ook niets op de front aansluitingen?

  Ik kan verder niets meer verzinnen wat het zou kunnen zijn, een weird probleem is het wel.
 • Er zat niks op de front aansluitingen, besides, de hele zaak zit nu in een andere kast. Jumpers voor de sound-instellingen waren er niet, ik heb ook nog de dvd schrijver en de 2e hd even losgekoppeld (en in de Bios uitgezet) puur om te kijken of dat ermee te maken had; geen effect. Het Mobo is een ASUS A8N-E met daarop de realtek ALC850 soundchip. Zou het iets te maken kunnen hebben met een niet goede aarding v/h mobo? Per slot is het overgezet nr een andere kast… Hoe test je nu op een (andere) manier of er een signaal staat op de speaker-uitgang? Als daar geen signaal meer op staat, is het mobo wellicht beschadigd tijdens de verhuizing, iets wat ik me nauwelijks kan voorstellen, overigens…
 • Ik denk het opgelost te hebben; ik ben mijn speakers nogmaals gaan testen, nu via mijn stereo-set, en de rechterbox (die met de volume-regeling erop), werkt niet; slechts de linker geeft geluid, die ik wel qua volume kan regelen met de schijnbaar defecte rechterbox, maar uit de speaker van de rechterbox slechts een zacht gezoem, ook de inplugjack van de kabel vertrouw ik niet meer….met eraan wrikken valt soms het ook 't geluid v/d nog wel werkende linkerspeaker weg, nu ja….deze week verwacht ik mijn nwe hardware….zo na 3jr moet je wel weer'es wat nieuws…ik ga van een amd4000+ nr een Intel duocore 6850…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.