Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hd van de ene naar de andere Pc

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Zaterdag komen de spulletjes voor mijn nieuwe pc binnen. In mijn huidige pc hangen 2 harde schijfen. Is het mogelijk om data op een schijf te gooien en deze vervolgens in een ander systeem in te bouwen en de data gewoon op dit nieuwe systeem te gebruiken?

  Ik bedenk me plotseling ook dat mijn huidige pc wel ouder is. Dit http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=13&l3=56&l4=0&model=217&modelmenu=2 moederbord hangt erin. De Hd zijn dus s-ata. Het nieuwe moederbord http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1138&l1=3&l2=101&l3=0&l4=0 heeft nieuwe s-ata 3GB aansluitingen. Kan ik de HD uberhaupt op dit nieuwe moederbord pluggen?

  en dan nog een laatste vraag… wat is een 1 x PCI Express x1 eigenlijk? Oftewel wat kan ik daar inpluggen?

  Groet
 • je hebt dus nu dit bord A7N8X-E Deluxe
  en dat wordt nu dit bord M2NPV-VM
  dus je hebt geheugen gekocht en een nieuwe cpu
  en een andere grafische kaart .
  en het is niet zo heel verstandig om het os van je oude systeem op het nieuwe bord te prikken .
  het nieuwe bord heeft immers een heel andere chipset
  en PCI-E is de nieuwe standaard voor grafische kaarten
 • Je kunt de oude schijf inderaad wel even in de nieuwe aansluiten, en zo de data overtanken. Je kunt de schijf ook erbij inzetten. Wel even op de bootvolgorde letten, zodat je niet van de oude schijf gaat booten. Want dat wordt inderdaad meestal niks.
 • Mijn fout, niet echt duidelijk geweest. Het is een compleet nieuw systeem. Ik wl deze schijf enkel als extra hd inbouwen.. Er staat geen besturingssysteem op oid, enkel foto's video mp3 word bestanden en dat soort onzin. Als ik 160GB via het netwerk wil overzetten ben ik wel even bezig. Dit leek me handiger… maar ik hoef de schijf dan dus niet te formateren ofzo?

  Thanks

  Ps: Ik weet wat pci-e is. Het viel mij echter op dat het pci-ex1 slot veel kleiner is dan een regulier pci danwel pci-ex16 slot. Ik kon me niet indenken wat voor kaarten hier in zouden kunnen. Maar wellicht heb ik niet goed naar de foto gekeken en zijn deze sloten even groot en enkel een lagere doorvoersnelheid?
 • Zoals gerben al zei, kun je inderdaad je oude 1.5GB/s Serial ATA aansluiten op je nieuwe moederbord. En deze hoeft je niet te formatteren. Die SATA 3Gb/s interface van je nieuwe moederbord is compatibel met 1.5Gb/s. Voor info hierover zie http://www.serialata.org/3g.asp en http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA

  [quote:330401d127="cHiLlaH"] Het viel mij echter op dat het pci-ex1 slot veel kleiner is dan een regulier pci danwel pci-ex16 slot.[/quote:330401d127] Dat heb je goed gezien. Check voor info en afbeeldingen daarover http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express
 • Dank voor de spoedige reactie, had het zelf niet gevonden op wiki. Even voor de duidelijkheid.. in weze alle kaarten kunnen dus in een pci-e slot (toepassingen bedoel ik dan) is het echter ook zo dat hier veel kaarten voor gemaakt worden en is er daadwerkelijk zo'n schelheids winst? Of gaat het enkel voor de snelste lan en videokaarten op?
 • 99% van de kaarten is nog steeds pci. Er is ook niet echt een dwingende reden om dat te veranderen. De kaarten hebben genoeg aan de beschikbare bandbreedte. Er komt binnenkort wel een x-fi kaart met pci-e aansluiting.
 • Nu nog wel mee eens. Maar je zult toch ook wel gemerkt hebben, dat het aantal PCI sloten op de recente moederborden steeds minder wordt. Ik verwacht dat deze op termijn helemaal verdwijnen. Er is trouwens al een PCI Express kaart verkrijgbaar. Namelijk een Belkin FireWire 800 en USB 2.0 PCI Express™-kaart Deze is wel wat duur.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.