Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PS2 muis werkt niet meer

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Probleem is dus simpel, de muis werkt niet meer.

  Althans, van de optische muis brandt het lampje nog wel dus de connectie met de PC is er nog wel. Alleen geeft de computer verder niet aan dat er een muis geinstalleerd is of dat dit ook mogelijk is. Nou heb ik ergens anders al gelezen dat de BIOS eventueel de boosdoener zou kunnen zijn, alleen wil ik hier niet zomaar van alles in veranderen. Volgens mij is de muis bij de BIOS Serial Port 2, want Serial Port 1 is geinstalleerd en dat zal dan de keyboard zijn?? klopt dit?

  Het hoeft overigens ook niet de BIOS te zijn, maar ik kan niet anders bedenken dat er mis is. En software van de muis kan ik ook niet direct terugvinden…maar dat werkt volgens mij ook niet want de mogelijkheid is er niet om een muis te installeren.

  USB muis werkt wel, alleen heb die USB poort eigenlijk voor iets anders nodig….

  help :)
 • In BIOS moet PS2 Function op ENABLED of AUTO staan.

  Doet de muis het in een andere PC?
 • [quote:52bf7f3265="Bosje"]In BIOS moet PS2 Function op ENABLED of AUTO staan.

  Doet de muis het in een andere PC?[/quote:52bf7f3265]De muis doet het nog wel ja, en een andere muis heb ik ook al geprobeerd maar daar reageert die ook niet op.

  in de Bios staat er alleen niet PS2 Function bij…wel dus Serial Port 2, en die staat op disabled.
 • als je in de bios de boel weer terugzet naar defaults / optimized defaults (of hoe het ook genoemd moge zijn) weet je zeker dat een ps2 muis(-poort) is ingeschakeld.
  doet die het dan nog niet:
  configuratiescherm - systeem - apparaatbeheer - muis - rechtsklikken en kiezen voor verwijderen (niet dus uitschakelen) - via ctrl-alt-del de pc uitzetten, en na weer aanzetten behoort windows de muis opnieuw te herkennen en te installeren.
 • [quote:52b5124920="derkdejong"]als je in de bios de boel weer terugzet naar defaults / optimized defaults (of hoe het ook genoemd moge zijn) weet je zeker dat een ps2 muis(-poort) is ingeschakeld.
  doet die het dan nog niet:
  configuratiescherm - systeem - apparaatbeheer - muis - rechtsklikken en kiezen voor verwijderen (niet dus uitschakelen) - via ctrl-alt-del de pc uitzetten, en na weer aanzetten behoort windows de muis opnieuw te herkennen en te installeren.[/quote:52b5124920]ik zal dat dan even proberen

  bij apparaatbeheer staat er geen muis bij, er staat helemaal geen muis geinstalleerd
 • [quote:c1918ac61a="derkdejong"]als je in de bios de boel weer terugzet naar defaults / optimized defaults (of hoe het ook genoemd moge zijn) weet je zeker dat een ps2 muis(-poort) is ingeschakeld.
  doet die het dan nog niet:
  configuratiescherm - systeem - apparaatbeheer - muis - rechtsklikken en kiezen voor verwijderen (niet dus uitschakelen) - via ctrl-alt-del de pc uitzetten, en na weer aanzetten behoort windows de muis opnieuw te herkennen en te installeren.[/quote:c1918ac61a]ik zal dat dan even proberen

  bij apparaatbeheer staat er geen muis bij, er staat helemaal geen muis geinstalleerd
 • ja, ik heb gesuggereerd dat je éérst de bios reset..
  heb je dat gedaan vóórdat je constateert dat er geen muis in je apparaatbeheer zit, of heb je stiekem meteen in apparaatbeheer gekeken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.