Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies gevraagd => KVM switch

Anoniem
Gooly
2 antwoorden
 • Ik had dit gewoon drie weken eerder moeten doen. Dat had me waarschijnlijk geld en een boel ergernis bespaard. Maar waar ik op zoek ben is naar en goeie KVM switch om enerzijds mijn PC (USB muis, PS2 toetsenbord) en anderzijds mijn laptop (alles USB) mee te bedienen. Er hoeven dus maar twee computers aan te hangen.

  Ik heb nu sinds 3 weken een merkloze chinees (type cmp kvmswit30 :roll:) en ik wordt knettergek van het ding. Als ik met tekst bezig ben (Word, Textpad, ConTEXT) dan kan het ineens gebeuren dat mijn halve tekst wordt geselecteerd als ik ergens met mijn muis in de tekst klik. Of er schiet zomaar een valse trigger doorheen (zo noem ik dat dan maar even). Dan schiet er ineens een menu open of zo.

  Tijdens het gamen is het helemaal irritant. Tijdens een spelletje UT2004 komt het wel een keer of zes voor dat sommige toetsen anders reageren of dat er weer van die valse triggers tussen zitten (Poppetje loopt steeds vanzelf naar rechts, en ik moet steeds op 'links' blijven drukken om het ding recht te laten lopen, Of hij wil ineens alleen nog maar kruipen

  Het ligt beslist aan de KVM switch want als ik die er tussenuit haal is het probleem weg en ook als ik even heen en weer switch naar de andere computer, dan is het probleem weer even voorbij.

  Kortom: weggegooid geld en een advies aan iedereen om vooral geen merkeloze chinees aan te schaffen. Troep is het!

  Maar goed, nu dus een andere KVM switch die niet van die rare kuren heeft. (Of het magische antwoord waardoor ik mijn chinees alsnog onder de duim krijg, al zou ik niet weten hoe ik dat ding zou kunnen configureren.)

  Handicap is wel dat ik enerzijds met USB (muis) en PS2 (toetsenbord) zit, en op de laptop dus alles USB. Ik heb al heel lang moeten zoeken voordat ik een switch had die dat kon. (Althans, die claimde het te kunnen in ieder geval)
 • Een kvm switch waar je een usb muis op kunt aansluiten?
  Ik heb hier nog wel een kvm switch liggen met ps 2 ingangen en 2keer een vga en 2keer een usb aansluiting voor de pc's.
  http://www.gistron.com/img/i.php?type=i&file=1108982059.jpg
  Met deze uitvoering kun je zelfs het geluid switchen.
  Ik heb geen moeite net de door jou omschreven problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.