Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer en papier

Anoniem
andre@home
8 antwoorden
 • Hallo,

  Wat voor soorten papier kun je in een laserprinter gebruiken?
  Is het mogelijk om fotopapier te gebruiken of is dat niet zo verstandig?

  Wij willen graag wat zwaarder / dikker papier gebruiken voor enkele geprinte aanzichtkaarten / uitnodigingen. Zou dit gaan op een laserprinter?
 • In het algemeen kan een laserprinter alleen printer- of kopieerpapier aan. Het is mij wel eens gelukt om sheets te printen maar erg succesvol was dat niet. Maar je kan in je gebruiksaanwijzing kijken, of op de site van de fabrikant, tot welk gewicht je printer papier kan hebben.
 • [quote:747dfa13eb="PC1"]In het algemeen kan een laserprinter alleen printer- of kopieerpapier aan. Het is mij wel eens gelukt om sheets te printen maar erg succesvol was dat niet. Maar je kan in je gebruiksaanwijzing kijken, of op de site van de fabrikant, tot welk gewicht je printer papier kan hebben.[/quote:747dfa13eb]

  Meeste laser kunnen zwaarder papier, kartonnetje etc. aan.
  Zoals PC1 aangeeft is dat afhankelijk van het type laser, dus rtfm
 • [quote:456d86fb77="PC1"]In het algemeen kan een laserprinter alleen printer- of kopieerpapier aan. Het is mij wel eens gelukt om sheets te printen maar erg succesvol was dat niet. Maar je kan in je gebruiksaanwijzing kijken, of op de site van de fabrikant, tot welk gewicht je printer papier kan hebben.[/quote:456d86fb77]Komt niet overeen met mijn ervaringen, die zijn juist dat dit heel goed lukt. Dus niet de goede sheets gebruikt misschien, want waar zou je sheets anders mee moeten printen? Nooit gedaan, maar wordt het met inkt (desktopprinter dus) niet een enorme knoeiboel?
 • Mijn Kyocera FS-1010 laserprinter heeft een aparte rechtdoor uitgang voor dik papier, sheets e.d. Om de normale uitgang te gebruiken: teveel bochten….
  De kwaliteit vd sheets is uitstekend. Ooit ook met een HP 4 en 5 LJ ook sheets probleemloos geprint.
  Maar zoals gezegd: lees de manual….
 • Als we al een laserprinter hadden, dan zou ik het zeker hebben opgezocht, maar wij staan op het punt om een nieuwe printer aan te schaffen en nijgen dus naar een laserprinter. Hiervoor hebben we alleen inktjets en lintprinters gehad.
  Vandaar m'n vraag of er laserprinters zijn die wel met dikker / fotopapier overweg kunnen, want ik kan me voorstellen dat bepaalde fotopapieren / sheets / etc. niet geschikt zijn voor laserprinters aangezien deze nogal warm kunnen worden.
 • TS; dan bij de homepage kijken van de fabrikant.

  Zelf heb ik Inkjet en laserjet (monochroom).
  In de laser kan ik gewoon zwaarder papier inladen (kartonachtig)

  Wat weinig zin heeft is om die mooie glossy papier vd de inkjet in de laser te doen, het heeft geen effect.

  Eventueel kan je naar een color laserjet kijken (geen ervaring mee) en kijken wat voor paier erin moet om mooie foto's te printen.
  Ps. voor je een laser koopt, kijk eerst wat de tone en evt drum-kits kosten
 • [quote:7d78ac84d0="Bosje"]
  Eventueel kan je naar een color laserjet kijken (geen ervaring mee) en kijken wat voor paier erin moet om mooie foto's te printen.
  Ps. voor je een laser koopt, kijk eerst wat de tone en evt drum-kits kosten[/quote:7d78ac84d0]
  De toner / drum zijn idd erg duur, bijna even duur als de printer zelf, maar de kostprijs per pagina is goedkoper dan bij inkjets. Aangezien ik alleen zwart print is een laserprinter erg aantrekkelijk, voor die incidentele kleurenprint ga ik wel naar een copyshop en foto's laat ik wel ontwikkelen.
  Ik print veel, maar mijn kleuren patronen zijn vaak uitgedroogd voordat ik ze heb leeggeprint, vandaar dat ik voor een instap laserprinter ga denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.