Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Schroeven bij bouwen pc?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Heb 2 kleine vraagjes,

  Hoe belangrijk is het om jezelf te ontladen voordat je met het bouwen van je pc begint, en hoe kun je dit het beste doen (tevens hoe belangrijk is het om handschoenen te dragen).

  En bij het inbouwen van mn floppy drive kwam ik erachter dat ik schroefjes nodig had (rest is klik systeem) maakt het nog uit wat voor schroeven ik hiervoor gebruik? (er is niks meegeleverd)

  Groet
 • ten eerste ontlaad je zelf door even bv de cv aan te raken .
  neem een polsbandje dat is een band met een draad van je pc kast naar je pols .
  en handschoenen ja kan je doen .
 • Bedankt voor je antwoord. Mijn vraag is echter niet of ik het "kan" doen maar hoe noodzakelijk het is.
 • [quote:7fefa5f49b="cHiLlaH"]En bij het inbouwen van mn floppy drive kwam ik erachter dat ik schroefjes nodig had (rest is klik systeem) maakt het nog uit wat voor schroeven ik hiervoor gebruik? (er is niks meegeleverd)
  [/quote:7fefa5f49b]Je hebt M3 schroefjes nodig. maximaal zo'n halve cm. Misschien heb je deze wel ergens liggen. Ik heb er erg veel van liggen in allerlei lengtes.
 • [quote:044a74d02c="cHiLlaH"]Bedankt voor je antwoord. Mijn vraag is echter niet of ik het "kan" doen maar hoe noodzakelijk het is.[/quote:044a74d02c] wat denk je zelf .
 • [quote:1315ff0e73]
  wat denk je zelf [/quote:1315ff0e73]
  dat weet ik niet daarom vraag ik het. als je bijdehand wil gaan doen doe je dat maar lekker op je eigen forum daar heeft niemand iets aan. En zeker de vraagsteller (in dit geval ik) niet!
 • Zeer zeker niet met een (wollen) trui of vest aan … Wanneer je bij het aanraken van aarde (of die verwarming :roll:) geknetter hoort of vonkjes ziet, tja, dan is dat niet goed. Na ontladen is het in principe ok. Welk soort handschoenen bedoel je eigenlijk? TIjdens reparaties van notebooks moest ik zelf alleen letten op het geaarde snoertje. Handschoenen werden alleen gebruikt als de notebook een gevaar leek te zijn voor de gezondheid. Meestal was die dan al niet meer te repareren. Voor pasta misschien handig, alleen hoef je pasta eigenlijk nooit aan te raken. Zorg wel voor schoonmaak doekjes. Want als je die pas gaat zoeken wanneer je die nodig hebt :lol:.
 • Kijk dat is een antwoord waar ik iets aan heb. Bedankt!

  Ik neem aan dat m3 de dikte van de schroef is? De gamma zal me vast van dat soort schroefjes kunnen voorzien?

  Mbt ontalden heb ik veel foto's gezien dat je dit in een stopcontact moet doen. Moet de stekker dan in of uit het stopcontact zijn? :-s

  Maandag wordt mn klusdagje.. De ondergrond maakt verder niet uit toch?

  Thanks
 • [quote:6d0e3150ae="cHiLlaH"]Kijk dat is een antwoord waar ik iets aan heb. Bedankt!

  Ik neem aan dat m3 de dikte van de schroef is? De gamma zal me vast van dat soort schroefjes kunnen voorzien?

  Mbt ontalden heb ik veel foto's gezien dat je dit in een stopcontact moet doen. Moet de stekker dan in of uit het stopcontact zijn? :-s

  Maandag wordt mn klusdagje.. De ondergrond maakt verder niet uit toch?

  Thanks[/quote:6d0e3150ae]

  Ik heb ook zo'n polsbandje en deze hang ik gewoon aan een metalen gedeelte van de kast. De stekker trek ik altijd uit het stopcontact.

  De ondergrond maakt niet uit ik doe het altijd op de keukentafel en daar ligt gewoon een plastic tafelkleed (zwilk) op.

  Ik doe het altijd op deze manier en er is nog nooit iets gebeurt of kapot gegaan.

  Je moet wel je kleding in de gaten houden. Dus geen wollen truien.
 • dat is dus het zelfde verhaal wat ik al een keer geschreven hebt .
  en diverse andere .
  ten eerste ontlaad je zelf door even bv de cv aan te raken .
  neem een polsbandje dat is een band met een draad van je pc kast naar je pols
 • Natuurlijk maakt de ondergrond uit. Maarre je ziet denk ik zelf wel wat geschikt is en wat niet. Ruimte is ook best prettig. Officieel moet je in de echte (rand)aarde gebruiken. Er bestaat speciale meetapparatuur waarmee je kunt nagaan of de aarding okay is. Wanneer een verwarming niet ontlaadt, dan is die niet bruikbaar, en officieel mag je die ook niet gebruiken.
  Die M3 schroefjes kan je inderdaad in veel bouwmarkten wel kopen. Kijk eens bij Conrad hoe ze er iha uitzien. Voor computer is de kop vaak anders dan die je bij de Gamma koopt. Ik denk dat een elektronica winkel je ook kan helpen.
 • Ik heb mezelf nog nooit ontladen volgens mij. Wat ik wel doe is meestal even de kast vast pakkken, al weet ik niet waarom en of dit ontladen is… :?

  Maar heb nog nooit iets gesloopt, dus het is niet echt nodig. Echter behaalde resultaten in het verleden….. :wink:
 • Als je nu even in de buurt en computershop binnenloopt, en om een paar schroefjes vraagt, lijkt me wel zo makkelijk.
 • De meningen zijn verdeeld. In het verleden bij een bedrijf gewerkt waarbij zelfs een weerstand zeer voorzichtig behandeld moest worden. Tijdens notebook reparaties werd toch wel wat vrijer gewerkt. En iha kan dat zeker ook bij PC onderdelen. CPU en geheugen blijfven desondanks de meest kwetsbare onderdelen. Gebruik de anti statische verpakking zoveel mogelijk. Het geeft je zelf wat vrijheid.
  Zelf is bij mij, onlangs, 2eh notebook geheugen defect geraakt. Deze heeft dus ooit een verkeerde behandeling gehad. Er is een kleine kans dat die gewoon kapot is gegaan. Ik twijfel nu wel of ik er nieuw geheugen voor terug ga kopen.
  In het verleden ook wel geheugen gekocht dat binnen een jaar kapot was. Slordigheid van mij? De verkoper? Dat weet ik niet. Een goede verpakking zegt niet alles, en ja, sommige verkopers pakken de spullen zomaar beet. Wanneer ik statisch geladen ben, dan zie ik de vonken overspringen, dus ja, ik weet dat ik voorzorgen moet nemen. Dat kan per persoon verschillen. Schade laat vaak ook pas na jaren zien.
 • Hoi Hans,

  Als je zo makkelijk vonken sproeit is het misschien aan te bevelen om ook eens aan je vloeibedekking en schoeisel te denken en no iron overhemden laden je ook dikwijls fors op.
 • Over het randaarde verhaal van Hans.Vosman ben ik het eens. Zelf heb ik mijn hoofd PC samengebouwd in de keuken. Want daar heb ik stopcontacten met randaarde. Waarop ik mijn antistatisch polsbandje op aangesloten had. En ligt er zeil op de vloer.

  Geheugen modules kunnen het beste alleen bij de hoeken te worden vastgepakt. De pinnetjes van de geheugen modules en CPU kunnen beter niet met de hand worden aangeraakt.
  [quote:98a1887e25="Hans.Vosman"]Een goede verpakking zegt niet alles, sommige verkopers pakken de spullen zomaar beet.[/quote:98a1887e25] Zolang deze nog in de antistatisch verpakking zitten, zou dat geen probleem moeten zijn. Of worden er tegenwoordig in computerwinkels gebruikgemaakt van anti statische schoenen en -vloer?
  [quote:98a1887e25="cHiLlaH"]tevens hoe belangrijk is het om handschoenen te dragen[/quote:98a1887e25] Als je geen antistatisch polsbandje draagt die aangesloten is op de randaarde van een stopcontact, is het dragen van anti-statische handschoenen wel aanbevolen.
 • [quote:7f12b5c5b4="Phaldmmor"]Ik heb mezelf nog nooit ontladen volgens mij. Wat ik wel doe is meestal even de kast vast pakkken, al weet ik niet waarom en of dit ontladen is… :?

  Maar heb nog nooit iets gesloopt, dus het is niet echt nodig. Echter behaalde resultaten in het verleden….. :wink:[/quote:7f12b5c5b4]Wat probeer je hier eigenlijk te zeggen of te vragen Phaldmmor? "[i:7f12b5c5b4]al weet ik niet waarom en of dit ontladen is… :? [/i:7f12b5c5b4]Kijk naar die overspringende vonken in het betoog van Hans Vosman. Lijkt me niet gezond voor sommige electronica. Of liever gezegd is helemaal niet gezond daarvoor, al is de huidige generatie electronica er wel minder gevoelig voor. Denk aan het wat minder hoogohmig maken van ingangen. Bij even die kast vastpakken mis je dat vuurwerk. Doe je zelf ook zeg je, waarom dat geen ontladen zou zijn ontgaat me.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.