Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe voeding werkt niet

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb sinds kort een nieuwe pc, maar de voeding maakte zo een herrie. Ik heb daarom een antec smartpower 500w gekocht en de kabeltjes op de moederbord geplaatst. Maar tot mijn grote verbazing startte de computer niet op. Nu loopt hij weer op de oude voeding. Het moederbord is een Asus P5K SE bord die ATX 2.0 ondersteunt en de nieuwe voeding is een antec smartpower v2.0 ATX. Waar kunnen de problemen liggen en wat kan ik nu het beste doen?

  alvast bedankt
 • Had je alles wel aangesloten, dus ook de P4 stekker, en de stekker van de videokaart? Niet vergeten een schakelaar achter op de voeding aan te zetten? Alles even nagaan en uitproberen, en anders is het garantiewerk.
 • Ja ik heb de P4 erin gedaan. Ik zie dat de nieuwe voeding een zwart/gele draadje heeft in de P4 terwijl deze p4 in mn oude voeding een geel draadje heeft. Mijn oude voeding heeft geen kabeltje voor de videokaart, dus dat zal dan toch niet nodig zijn? De computer gaat wel aan, de ledjes branden en de fans draaien, maar de gangbare teksten en geluiden komen niet op.
 • Sommige borden willen helemaal niet booten, als je die videokaart stekker niet aansluit. Maar inderdaad, als die oude voeding er geen heeft, zou de nieuwe het daarom ook wel moeten doen. Maar als je een stekker op de videokaart kan prikken, en je hebt dat nog niet gedaan, zou ik dat zeker even proberen.
 • Ook de fan van de videokaart draaide en er is geen ruimte voor een stekker. Is het niet raar dat alles fans en ledjes het doen maar het systeem niet?
 • kan het aan het ampere liggen? Mijn oude voeding heeft 23A bij V12 en mijn nieuwe voeding heeft V12,1 17A en V12,2 19A. Dat van die 2x v12 snap ik trouwens ook niet helemaal….
 • een voeding is een samenstel van verschillende circuitjes.
  niet ongebruikelijk is daarom dat ledjes en fans wel werken, maar opstarten homaar.
  ik zou ermee terug gaan naar shop.
 • bedankt voor jullie antwoorden. Ik denk ook dat ik het terug ga sturen. Kan een multimeter uitsluitsel geven? Dan koop ik er eentje, want die heb ik toch steeds meer nodig bij het klussen..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.