Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sitecom Homeplug kit 200 Mbps (LN-511)

Anoniem
madstefan
9 antwoorden
 • Hallo, ik heb een vraagje met betrekking tot de Sitecom Homeplug kit 200 Mbps.
  Ik ben in het bezit van een xbox 360 en een ps3 en hou van het online spelen, maar ik ben het langzamerhand zat aan het worden om een kabeltje tussen mijn router en de console te spannen :?
  Nou las ik gister een advertentie van dit product en het leek me wel wat.
  Echter, voordat ik zoiets aan ga schaffen, wil ik graag weten of het überhaupt wel mogelijk is om het te gebruiken in een situatie als ik.
  Ziet er tegenwoordig zo uit bij mij thuis –>
  modem (beneden)–>router (draadloos Linksys WRT54GX vers.2 1e etage)–> dit gaat dan draadloos naar onze pc's (4 pc's).
  Is het nu dan ook mogelijk om daarbij dus zo'n sitecom dinges erbij te nemen? De ingang van het internet in de router is namelijk al bezet door de kabel van het modem.

  bvd,
  stefan


  p.s.
  in de router zou al een modem zitten, maar die kregen we niet aan de praat. Vandaar het modem… :oops:
 • Ik denk het wel,, alleen moet je er rekening mee houden dat er dan (misschien?) nóg een router bijkomt. Die lichtnet apparaten gebruiken vaak een router die meegeleverd wordt?
  Ook is de snelheid niet zo hoog als een bekabeld netwerk, want die 200mbps daar wordt maar ongeveer 100mbps van waar gemaakt.. maar voor internet maakt dit niets uit.
 • Oke, en ja van die extra soort router wist ik al –> http://www.sitecom.com/product.php?productname=200Mbps+Homeplug+Kit&productcode=LN-511&productid=623

  Als er 100 mbps overblijft, kan ik dan nog gewoon zonder lag online spelen? Heb zelf namelijk geen flauw idee :oops:

  Iemand anders nog informatie met betrekking tot het wel of niet kunnen aansluiten van zo'n sitecom ding in mijn situatie? :lol:

  bedankt alvast
 • Ja hoor, dat is geen probleem. Waar je natuurlijk wél rekening mee moet houden is dat het internet signaal door meer componenten moet, en daardoor wat storingsgevoeliger is.

  BTW, het snelste (normaal verkrijgbare) internet in Nederland is 20mbps.
 • Oke, dat zit wel goed dus. Maar wat ik me dan nog afvraag… is waar het kabeltje van de sitecom router in moet. Met die kabel bedoel ik niet van het kastje naar het stopcontact, maar naar de linksys router. Gaat ie dan in 1 van die 4 poortjes waar ik momenteel de kabel in knal voor mn ps3 of 360?

  Als het onduidelijk is dan moeten jullie het zeggen hoor :oops: dan knal ik er wel een plaatje bij
 • Volgens mij wel ja, of je moet het verkeerd uit hebben gelegd.

  Zo heb ik het in ieder geval wel :wink:, onthoudt wel dat ík geen lichtnet adapter gebruik, dus ik ben géén ervaringsdeskundige.
 • haha okok 8) Als iemand dit nou nog ff bevestigd… Zou wel handig zijn denk ik zo :wink:
 • iemand? :cry:
 • Zelf heb ik een thuisnetwerk website. Op 10 november ontving ik een bericht van iemand dat er informatie ontbrak over die netwerk adapters via het lichtnet. Dat klopte ook, ik schrijf niet over hardware wat ik niet zelf gebruik. Ik heb er nu wel een opmerking over toegevoegd.
  Ik vermoed dat hij/zij dergelijke spullen zelf gebruikt, geheel duidelijk was me dat niet. Er was een link bijgevoegd over devolo apparatuur, snelheid tot 14Mbit/s. Dus langzamer dan die Sitecom LN-511 (of LN-510) kit. Zover ik heb kunnen nagaan, beschikt de door jou genoemde Linksys WRT54GX router niet over een modem. Je moet inderdaad 1 van de 4 aansluitingen gebruiken voor de 1e netwerk adapter, de 2e adapter kan dan naar het betreffende computer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.