Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer start om de haverklap overnieuw op!!

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hoi,

  Enige tijd geleden heb ik (liever gezegd de computer :wink: ) ook al eens last van gehad: automatisch herstarten.

  Na een tijdje dat het aardig goed ging, is het momenteel hopeloos!! Soms blíjft ie maar aan het opstarten. En ik heb geen idee waar ik het nog moet zoeken.

  Ik heb online gescand: fprot/mcafee/symantec
  Virusscanner: AVG
  Firewall: Ashampoo

  Ik heb Ad-Aware SE gebruikt om op spyware ed te scannen, ook in de veilige modus, maar 8 van de 10 keer herstart ie ook tijdens het scannen.

  In eerste instantie leek het alsof de computer te weinig werkgeheugen had en daardoor herstartte (bv tijdens spellen) maar nu twijfel ik daar aan. :roll:

  2 jaar geleden heb ik de computer gepartittioneerd, van de C-schijf is ongeveer 2/3 capaciteit in gebruik. Kan dat er mss mee te maken hebben?

  Ik hoop op reakties. Alvast bedankt!
  Mvg.
  Angela
 • Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer.

  Ook in te stellen, bij een opstart, door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".  Is de PC aan de binnenzijde stofvrij, m.n. de koelblokken en de ventlatoren van de CPU en grafische kaart?

  Van te weinig geheugen reboot of sluit een comp niet af.
  Je zou ook een memtest kunnen laten lopen, wel per reepje geheugen.
  http://www.memtest.org/#downiso

  PS, controleer ook eens de voedingspanningen in de bios, en het moederbord op bol staande of lekkende condensatoren.
 • Hmm.. Dat eerste heb ik een paar dagen geleden al gedaan. Maar ik krijg geen blauw scherm in beeld hoor wanneer hij opnieuw opstart.

  wb die voedingspanningen, hoe/wat/waar bekijk ik dat??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.