Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Samsung Sata dvd/dvdr gaat niet goed

18 antwoorden
  • Heb sinds vorige week een nieuwe pc, deze is correct gemonteerd en geïnstalleerd. Maar het probleem is dat ik met geen mogenlijkheid cd/dvd kan branden, heb het geprobeerd met Nero 6.6 en Alcohol120%, maar telkens loopt windows vast, ik kom dan nergens meer in. Hij begint wel even met branden, maar stopt dan met lezen.....en vast, in taakbeheer kom je dan ook niet meer. De specs. MSi K9N Neo V2 Amd Atlon64x2 6000+ Seagate Barracuda Sata Hdisk 250 GB Maxtor Pata 80GB Kingston 2048Mb PC6400 DDR2 ATi X1950Pro 512Mb DDR3 Samsung SH-S203B Sata DVD-rw Samsung SH-D163C Sata DVD-rom Windows XP-Pro & Sp2 versie 2002 Voor de oplettende onder ons, ja hij staat ook op het GoT-forum zie: [url]http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1261321[/url] Ik leg het probleem hier ook maar even neer, hoe meer mensen, hoe meer ideen en tips. Gr. Dennis
  • het eerste antwoord wat staat op tweakers . koop nero 8.xxxxx
  • Zijn die SATA poorten wel geschikt voor ATAPI apparaten? Het zijn SATA 3gb/s poorten en er staat nergens bij dat ze het aan kunnen.
  • [quote:773ec0c959="Lange Pier"]Zijn die SATA poorten wel geschikt voor ATAPI apparaten? Het zijn SATA 3gb/s poorten en er staat nergens bij dat ze het aan kunnen.[/quote:773ec0c959] Hoe bedoel je dat, en hoe kom ik daar achter / hoe kan dat getest worden
  • Dat weet ik ook niet, staat mij zoiets bij dat het niet altijd werkt, sowieso niet bij de 3e party controllers, onboard of via een PCI kaartje. Eventueel de boel controleren. http://www.bustrace.com/products/devfilter.htm Aspi drivers geïnstalleerd? http://www.adaptec.com/en-US/speed/software_pc/aspi/aspi_471a2_exe.htm Fout code opzoeken in de Nero logs?
  • [quote:4f23e88592="Lange Pier"]Dat weet ik ook niet, staat mij zoiets bij dat het niet altijd werkt, sowieso niet bij de 3e party controllers, onboard of via een PCI kaartje. Fout code opzoeken in de Nero logs?[/quote:4f23e88592] Dat is het hem nu juist, er komt geen foutcode, en het ligt ook niet aan Nero, want hij doet het zelfde bij Alcohol120%, via de benchmark van SisofSandra kan ik de 2 spelers nieteens testen, daar krijg ik wel een foutcode bij, was iets met error inbound.
  • Kijk eens in apparaatbeheer of je geen gele uitroeptekens hebt. Misschien heb je hier nog iets aan. [quote:0a66c824dd] Regfix. http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_cd_dvd_fix.htm Code 39 fix. http://support.microsoft.com/kb/314060 [/quote:0a66c824dd]
  • Om mee te beginnen worden de beide optische apparaten wel correct herkent door het BIOS? Ten tweede worden de beide optische apparaten wel correct herkent door Device Manager/Apparaatbeheer? En staan ze in de Verkenner? Welke info geeft [url=http://www.nero.com/enu/downloads-infotools.html]Nero InfoTool[/url] over je optische apparaten? Verder kun je deze testen met [url=http://www.cdspeed2000.com/]Nero CD-DVD Speed.[/url]
  • [quote:4117dd8190="jolo"]Om mee te beginnen worden de beide optische apparaten wel correct herkent door het BIOS? Ten tweede worden de beide optische apparaten wel correct herkent door Device Manager/Apparaatbeheer? En staan ze in de Verkenner? Welke info geeft [url=http://www.nero.com/enu/downloads-infotools.html]Nero InfoTool[/url] over je optische apparaten? Verder kun je deze testen met [url=http://www.cdspeed2000.com/]Nero CD-DVD Speed.[/url][/quote:4117dd8190] 1e: ja, word in de Bios herkend met de juiste benaming (rom & rw) 2e: ja, in apparaatbeheer staat ze ook met naam en toenaam, verkenner?? je bedoelt dat als je er een cd/dvd in doet, dat je die kan openen door op verkennen te drukken?? zo ja, dan ja, kan overal in. 3e: CD-DVD speed, gaat testen en loopt met 30 sec. vast, muis ook vast, current speed was op dat moment 3,86x, dus ook niet de 16x . Dit is overigens op de DVD-Rom. DVD-R doet eigenlijks hetzelfde, alleen de speed loopt op tot 7.0x, en daarna gebeurt er niets meer, muis zit dan niet vast, als ik de pc opnieuw wil opstarten of uitschakelen, dan lukt dat dus ook niet. 4e: Nero info tool: tjaa, wat moet ik er zien?? ik zie zo veel, wat is belangrijk?? Wat mij wel opvalt, is dat de DVD-rom als leessnelheid 8x opgegeven word, DVD-rw is 16x, dit zal beide wel bij de DVD's zijn die erin zaten. Iemand al wat wijzer?? ik niet :?
  • Met Nero info tool check je of de supported read en write features kloppen. En ook de firmware. Tabblad Disc heb je zo te zien al gecheckt. Welke tests heb je gedaan met Nero CD-DVD Speed? Benchmark? Of ook ScanDisc? Zou je deze tests ook kunnen doen in Windows XP veilige modus? En eventueel met een ander merk CD-R's en DVD-/+R's. Overigens wat je topic op GoT betreft, kun je in het BIOS je SATA configuratie gewoon op IDE laten staan. Bij mij staat deze op "SATA Configuration [Compatible]". Bij mij heb ik op dit moment geen brand problemen met mijn SATA brander, op de PC uit mijn onderschrift.
  • [quote:7816b03882="jolo"] Overigens wat je topic op GoT betreft, kun je in het BIOS je SATA configuratie gewoon op IDE laten staan. Bij mij staat deze op "SATA Configuration [Compatible]". Bij mij heb ik op dit moment geen brand problemen met mijn SATA brander, op de PC uit mijn onderschrift.[/quote:7816b03882] Dat had ik inderdaad al gelezen dat je daar ook mee bezig bent geweest. Wat betreft het verhaal alles opnieuw installeren maar dan op AHCI mode: Nou, gewoon geprobeerd, eerst met de raid floppy, in deze floppy zitten weer 2 mogenlijkheden, op beide stopt hij de installatie ivm voorkomen van beschadiging windows Dus toen de ide floppy, eerst gaf hij aan dat hij 1 bestand niet kon laden van de floppy, naarmate de inst. vorderde gaf hij 2x aan dat wat hij installeerde, niet xp goedgekeurd was, ook dat maar door laten gaan..........en toen was er weer windows op AHCI. Dus toen maar testen, met het Nero CD/DVDspeed ging het goed, dus ik denk dat we het nu in de goede hoek zoeken Ik denk dat ik het nog een keer overdoe, maar dan met de floppy van de origineele cd, mischien dat hij dan zonder foutmeldingen wil installeren, en dan ga ik weer verder testen. (is kopie van GoT, vandaar dat het een beetje raar erstaat) Dus het heeft wel met Bios en drivers te maken, er is weer een beetje hoop dat het goed gaat komen, ook ga ik toch maar opzoek naar Nero 8, heb in het verleden ook zoiets gehad, maar dat was bij de overschakeling van cd-74 naar cd-80.
  • Goed, weer wat dagen verder getest. ik word een beetje deprie van de situatie, niets lukt of helpt, dus veel zoeken op internet, uiteindelijk via de site van MSi een mogenlijke probleem geconstateerd, tjaa je zoekt dan naar elke kleine aanleiding. Gevonden: MSI K9N NeoV2 compatible test, daaruit blijkt naar mijn idee dat de hele combinatie cpu, mobo en geheugen niet compatible te zijn. Ik heb dus eenAthlon64x2 6000+ windsor 125W 2x1M cache cpu en Kingston kit 2048Mb pc6400 Beide worden volgens die site niet ondersteund, kan dit het hele probleem veroorzaken?? Heb het verhaal ook bij de leverancier neergelegd, maar wil graag meerdere antwoorden zodat ze mij niet kunnen afwimpelen met een simpele "ja het past toch wel".
  • [quote:b8eed3c472="DexterXL"] Ik heb dus eenAthlon64x2 6000+ windsor 125W 2x1M cache cpu[/quote:b8eed3c472] Weet je zeker dat je die hebt? Bij [url=http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodcpusupport&prod_no=1243&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=#menu]MSI[/url] staat inderdaad [quote:b8eed3c472] Athlon 64 x2 6000+ (F3, 125W) 200 15 NO [/quote:b8eed3c472] maar er staat ook [quote:b8eed3c472] Athlon 64 x2 6000+ (F3, 89W) 200 15 SINCE 2.2 [/quote:b8eed3c472] [quote:b8eed3c472="DexterXL"] Kingston kit 2048Mb pc6400 [/quote:b8eed3c472] Dat DDR2 geheugen lijkt me wel in orde. Waar staat dat dit niet compatibel zou zijn? [quote:b8eed3c472] Supports dual channel DDR II 533/667/800 - 4 DDR2 DIMMs (240pin / 1.8V) - Supports a maximum memory size up to 8GB. [/quote:b8eed3c472] Jouw geheugen gegevens volgens [url=http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGRkZJiZmJrK/viewproduct/Kingston_ValueRAM_PC26400_2_GB/]harwareinfo.[/url] Ik zie niet direct wat dit met je brand probleem te maken heeft. Wat er wel mee te maken zou kunnen hebben, is de chipset van je moederbord. NVIDIA® nForce 520 Chipset. Hoewel volgens deze topic [quote:b8eed3c472="ThE BoW"]heb hier iig 2x een samsung SATA brander 18x speed op een nForce4 van mijn a8n sli premium. geen problemen mee[/quote:b8eed3c472] Terwijl ik met mijn P5B met Intel P965 chipset wel kan branden met een SATA brander. Zie ook [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=176932&highlight=sata]deze topic.[/url] Omdat je een speler en een brander hebt, zou je nog het volgende kunnen proberen. Je PC opstarten vanaf een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/LiveCD]LiveCD[/url] in je speler. Bijvoorbeeld [url=http://nl.releases.ubuntu.com/7.10/]Ubuntu Linux desktop CD.[/url] (Er van uitgaande dat je nog wel een andere PC hebt, waarop je CD's kunt branden) Dan zou je in Ubuntu Linux nog kunnen proberen, of je dan wel CD/DVD's kunt branden. Dit om een Windows probleem uit te sluiten.
  • Punt 1&2: Ik heb via de code op de verpakking (ADX6000CZBOX) op div. sites gevonden dat dit de 125W uitvoering is, tevens heeft Azerty toegegeven dat deze cpu niet ondersteund word door MSi. Punt 3: Ook volgens de MSi site waar dus een tabel staat met welk type en merk geheugen wel ondersteund worden, daar staat dus mijn geheugen niet tussen, Azerty zei hierover dat het wel zou moeten kunnen. de link: [url]http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtestreport&prod_no=1243&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=#menu[/url] Dit heeft in principe niets met mijn sata probleem te maken, maar tijdens het zoeken naar mogenlijke problemen stuitte ik dus op een compatible probleem, het leek mij ook zinvol om dit eerst op te lossen, en dan weer verder testen. Punt 4: Chipset nforce 520 zou iig volgens de doos overweg kunnen met 64x2, maar er staat niets over sata vermeld. Maar deze zou dus invloed kunnen hebben op mijn sata probleem?? dit is wel handig om te weten, aangezien ik dus een andere mobo moet gaan uitzoeken :roll: De rest van het testwerk kan ik nu even niet uitvoeren, de pc ligt al weer uit elkaar, en een andere pc is geen probleem (zolang ik geen floppy nodig heb). Ik hoop dat ze snel reageren bij Azerty, dan heb ik als het goed gaat nog voor de kerst de boel weer compleet.
  • Goed, na lang wachten blijken ze bij Azerty moeite te hebben om mijn mailtjes goed te lezen, dit crëeerde een communicatie probleem, maar zodra je kwaad mailtje stuurt, dan komt alles toch nog goed. Ze hebben mij een goedkopere Asus mobo aangeboden die minder mogenlijkheden heeft als diegene die ik nu heb, ben zelf maar even wezen rondkijken, en kwam op de volgende uit: MSi K9N - SLi Platinum AM2 Iemand ervaring hiermee??? Al vast bedankt. :wink:
  • [quote:0f2cb89b05="DexterXL"] MSi K9N - SLi Platinum AM2. Iemand ervaring hiermee[/quote:0f2cb89b05] Ik zelf niet. Maar in afwachting van anderen die er wel ervaring mee hebben, zou je deze Review over [url=http://www.pcmweb.nl/hardware_review.jsp?productid=996]MSI K9N SLI Platinum[/url] kunnen checken.
  • Top :D , die had ik nog niet gevonden.
  • Even een keiln beetje mijn frustraties kwijt: Ben dus vanaf begin december bezig met Azerty om tot een oplossing te komen, het probleem is dat zij de cpu, geheugen en mobo in elkaar zouden zetten en te testen op compatibiliteit, hij was correct bevonden. Wat blijkt dus, blijkbaar testen ze helemaal niets, dus alles paste niet op elkaar, div. mails naar Azerty gestuurd en vanaf het begin afaan moest ik overal zelf achteraan, uit eindelijk hebben ze een alternatief aangeboden, een goedkopere met minder mogenlijkheden :? Zelf maar een alternatief gezocht, dit via de mail doorgegeven, en dan wel snel een factuur sturen, deze dus dezelfde dag betaald (19-12), en daarna...............niets, ook geen veranderingen in mijn status daar :evil: Vandaag maar weer een mail gestuurd (nr.10 :o ), alleen nu op een toon wat ik liever niet doe, en wat denk je........vandaag pas opgestuurd na mijn "vriendelijke" mail :x wat een flapdrollen daar. Dus voor de mensen die daar iets willen bestellen: de levertijden die ze aangeven kloppen echt niet, ga er vanuit dat 2-3 dagen bij hun ongeveer 5 dagen duurt. De RMA afhandelingen verlopen zeer traag, ga van een periode uit van ongeveer 1,5 week. Voor mij is dit 1 keer en nooit meer, is een zeer teleurstellende ervaring geweest, voor de rest moeten jullie het zelf weten, het zal vast ook wel eens goed gaan daar, maar voor mij is het over :evil:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.