Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

géén ps2 en géén usb: hoe los ik dit op

Anoniem
None
19 antwoorden
 • te hulp geroepen bij kennis met een xp-sp2 pc: draadloze muis/tobo werken niet meer, ook niet met nieuwe accuutjes.
  men heeft een ballonnetje gezien met iets over piekspanning en usb.

  na wat googlen lees ik over usbfoutdetectie uitschakelen; dit windowsfeature schijnt soms veel te enge marges te hanteren…

  probleem:
  - usb-poorten zijn dus voorlopig dood(gemaakt door windows)
  - ps2-poorten heeft deze dell niet aan boord

  hoe krijg ik in vredesnaam weer controle over deze pc?P
 • Helpt het niet om alle usb apparaten los te koppelen en alleen het toetsenbord aan te sluiten? Eventueel gewoon een niet draadloos toetsenbord (eentje met een kabeltje).

  Mocht dat allemaal niet werken, dan zou je hem kunnen proberen over te nemen met een andere pc, als die natuurlijk voor handen is… Dameware kan je op afstand installeren.
 • dank voor je reactie.
  alle trucs van loskoppelen, alle poorten proberen, herstarten etc etc uiteraard gedaan.
  andere muis/tobo gaat dus niet, want, zie probleemstelling, er is geen ps2 op deze pc voorhanden….. :cry:
 • Heb jij of iemand in je omgeving geen los USB2 kaartje die je er even inprikt? Dingen kosten trouwens niet veel hoor.
 • da´s inderdaad ook het enige wat mij inmiddels te binnen is geschoten om te proberen.
  merkwaardig hoor, zo´n moederbord met alleen usb en soundcard aansluitingen…..
 • kan je wel of niet in je BIOS komen? Zou moeten kunnen, gebruik desnoods een ander usb toetsenbord, liefst met snoertje.

  Probeer vanaf een usb-stick of cd te booten. Werken je toetsenbord en muis nog steeds? Nee, dan ander proeren,
  Ja dan ligt het aan windows. Kan je nog wel in safe mode komen?
 • hallo bosje,
  windows heeft botweg alle usb op slot gegooid: dat kan gebeuren als je een geringe overspanning of iets te grote spanningsvraag krijgt en je de optie foutdetectie in de eigenschappen van de usbpoorten aan hebt staan.
  ik kan dus geen enkel invoerapparaat op die pc aansluiten, en kan dus niets forceren om in veilige modus of de bios te komen.
  enige hoop is denk ik een pci-usbkaart: die ligt klaar maar ik kom pas over een aantal dagen weer bij die pc in de buurt.
  ik houd jullie op de hoogte.
 • Derk. wat ik bedoelde was om uit te sluiten dat het aan de usb-poorten ligt. Als de muis en toetsenbord bij een bootcd dan zou ik eerder denken dat windows instabiel is geworden. En dan zou je een fresh instaall kunnen overwegen. Via een PCI-kaartje (hopelijk killt windows die niet) is meer eromheen werken. Zou fijn zijn als je daardoor de boel weer kan laten werken.

  Succes, blijf topic volgen
 • ik begrijp wat je bedoelt bosje, maar windows lijkt op zich stabiel, want start normaal op en geeft dan dus die foutballon over piekspanning en usb.
  ik vrees wat ik daarover gelezen heb: dat ik dat alleen maar in windows kan uitschakelen. maar als ik erop af ga, heb ik uiteraard wel een opstartcd bij de hand om eerst mijn veronderstelling te checken.
 • vanmiddag met die pc aan de slag geweest.
  een pci-usb-kaartje bracht inderdaad de gewenste oplossing: ik kon het apparaat weer met muis en toetsenbord bedienen.
  het uitvinken van de optie ´foutdetectie´ op de mobo-usbpoorten had niet het verwachte effect: die poorten blijven morsdood, óók na vervanging van alle drivers + biosupdate die mogelijke invloed hebben.
  via het toetsenbord op het pci-usbkaartje zie ik geen kans in de bios te komen; ook via een bootable cd lukt dat niet [edit:] want ik kan de bootvolgorde niet instellen.
  omdat de mobo-usbpoorten wel genoemd staan in apparaatbeheer, neem ik aan dat ze in de bios niet uitgeschakeld zijn. juiste gedachte?
  iemand nog een gouden tip hoe ik alsnog in de bios kan komen, cq hoe ik die poorten weer werkbaar maak?
 • [quote:8dc18bd109="derkdejong"]dell[/quote:8dc18bd109] Om welke type Dell PC gaat het? Heb je al geprobeerd om een oplossing te zoeken via Dell Support?
 • het gaat om een dimension 9150.
  support van dell: op zaterdag gewerkt, wel dacht ik zoveel mogelijk info achterhaald te hebben, maar niets specifieks gevonden (al kan dat een kwestie van zoektermen zijn…)
  ik paste de bios flash (kun je bij dell vanuit windows doen) toe, in de gedachte dat daarna de bios weer op defaults staat, en dus in elk geval de usbpoorten aan zouden staan.
  ik ga ervan uit dat er ergens iets mis is gegaan in de hardware op het mobo.
 • Je zou alvast deze Thread over onderwerp 9150 and usb keyboard kunnen checken.

  Check ook nog of SIW extra informatie kan geven over je onboard usb-poorten. En als je een muis of toetsenbord in de onboard usb-poorten inplugd, brand(en) dan het/de ledje(s) dan nog wel? Want de smd-zekering(en) van de usb-poort(en) zou(den) kunnen zijn doorgeslagen. Zelf heb ik namelijk ook nog een oude PC (Pentium2) met usb 1.1 poorten, waarvan alleen de usb-apparaten op werken, die een eigen stroomvoorziening hebben.
 • bedankt voor al het meedenken!
  die draad had ik niet gevonden, en dat plaatje evenmin…..
  geholpen heeft deze info echter jammergenoeg niet.
  leek me ook stug, want ik heb systematisch enekele keren achtereen zowel de poorten verwijderd, opnieuw laten detecteren en ze stuk voor stuk uitgeprobeerd tijdens herstarts.
  lampies doen het inderdaad niet: zij het dat bij inpluggen van bijv een toetsenbord een heel vluchtig flitsje voorbij komt in de ledjes.
  apparaten met eigen voeding: printer geeft ook geen sjoege.

  in siw zie ik geen zaken waarvan ik vermoed dat ze een foutmelding zouden kunnen inhouden.
  ben wél benieuwd naar waar ik die smd-zekeringetjes zou moeten zoeken…
 • [quote:bb79dde370="derkdejong"]apparaten met eigen voeding: printer geeft ook geen sjoege. [/quote:bb79dde370] Dan is er wellicht iets anders hardware-matig mis, dan op mijn oude Pentium2 moederbord.
  [quote:bb79dde370="derkdejong"]ben wél benieuwd naar waar ik die smd-zekeringetjes zou moeten zoeken…[/quote:bb79dde370] Die zijn heel klein. Ik vond via google image een afbeelding, die er wel op zou kunnen lijken. Maar deze afbeelding is wel vergroot

  [img:bb79dde370]http://www.100y.com.tw/product_jpg_original/A010473.jpg[/img:bb79dde370]

  Die smd-zekeringetjes kun je waarschijnlijk niet zelf vervangen. Dat kan alleen een elektronica monteur.
 • Ben bang dat je dell gaat moeten bellen.

  Als het een laptop was had ik misschien een trucje om in het BIOS te komen, alleen dan zit je toch daarna met het probleem dat je een keyboard nodig hebt.
 • ja, ik vrees ook zoiets.
  het apparaat is weer bruikbaar, zij het beperkt, dus die elektronica-nerd wordt nog even niet te hulp geroepen.
  vooralsnog zijn de eigenaars dolblij met het feit dat ze weer op het apparaat kunnen werken, en dat ze niet de bios in kunnen laat hen eigenlijk koud (daar hebben ze mij voor…).
  dank allemaal voor het meedenken!
 • Heb je al eens je BIOS gereset dmv een jumpertje op je moederbord? Of om het batterijtje op je moederbord er even uit te halen?
 • in zekere zin wel, door het flashen met de nieuwste firmware, en ik ga ervan uit dat daardoor een nieuwe defaultsituatie is gecreëerd.
  loshalen van batterij of cmos leegjumperen: dát durf ik niet, want als ik daarna nóg niet in de bios kom, zit ik met een datum/tijd-probleem wat op zich weer tot veel andere ellende aanleiding kan geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.