Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Dit probleem is voor mij een raadsel

jolo
17 antwoorden
  • Hallo allemaal,
    dit beeld heb ik op mijn monitor
    [img:d708cbf638]http://img220.imageshack.us/img220/5682/storimog5rd7.th.jpg[/img:d708cbf638]

    nog een plaatje met de storing
    [img:d708cbf638]http://img220.imageshack.us/img220/5682/storimog5rd7.jpg[/img:d708cbf638]

    let vooral op de onregelmatigheid in het witte van de background rechtsboven in.

    en dit zie je ongeveer als je alleen in de bios kijkt
    [img:d708cbf638]http://img225.imageshack.us/img225/3204/storimog4fa4.th.jpg[/img:d708cbf638]



    Het gebeurde allemaal enige tijd geleden. Zomaar kwamen de verticale strepen in beeld. Altijd 5 stuks, en ze lijken wel een beetje op een regenboog want ze laten allemaal ongeveer 5x de RGB kleuren zien. De strepen zijn net constant, ze "veranderen" willekeuring. Ook kunnen ze zomaar verdwijnen en dan lijkt alles een tijdje goed (enkele seconden dan) De rest van het beeld is "wazig" Alleen het vreemde is, dat waneer ik de verkenner open dan heeft de linker kolom een perfect witte achtergrond, en de rechter kolom is zoals de rest.

    Wat heb ik tot nu toe al geprobeerd:
    Als eerste een nieuwe videokaart–> geen verbetering
    Als tweede een nieuwe moederbord–> geen verbetering
    Als derde een andere (gelijkwaardige) PSU–> geen verbetering
    Als vierde een andere monitor—–> geen verbetering
    Als vijfde een Memterst gedaan—-> geen fouten

    De temeratuur van de CPU is goed, al een stresstest laten lopen met geen fouten of verbetring
    De nieuwste driver van de videokaart zijn geinstaleerd.

    Ik ben nu ten einde raad.

    Wie kan mij helpen, wie heeft tips en suggesties wat het problleem kan zijn.

    Ik heb een Medion 8080XL pc met een Radeon 9800 PRO videokaart.[img][/img]
  • andere vga kabel?
    CPU van de computer, doet de computer verder vreemd?
  • De computer werkt verder prima, ik doe dit nu van af de "defecte"" pc.

    Gelijktijdig met de andere monitor, heb ik ook andere kabels gebruikt.
  • Andere videokaart proberen? :roll:
  • ja ATI kaart .
    graka chip gaat dood .
    eerst strepen dan blokjes /artifact
  • De eerste kaart die in de pc zat was de originele, een radeon 9800xl, deze kaart is vervangen door een Geforce 4200ti, en die is vervangen door de huidige radeon 9800 PRO. Met alle drie de videokaarten heeft de pc hetzelfde probleem.
  • [quote:c11161a3a2="Baltor"]Als vierde een andere monitor—–> geen verbetering [/quote:c11161a3a2] Werken die twee monitoren wel goed op een andere PC? Waarom staat er bij die "en dit zie je ongeveer als je alleen in de bios kijkt" een afbeelding van memtest86? Had je voor die memtest86 test je PC op gestart vanaf een bootable CD/Floppy?
  • Kan het niet veroorzaakt worden door een externe storingsbron ?
    Iets wat met relatief veel vermogen zend in de buurt van de PC of monitor(kabel) ?
  • @Jolo, je hebt gelijk het is een afbeelding van Memtest86 alleen de vervorming die je hier ziet zie je ook als je in de bios bent. Maar ik had Memtest86 gestart vanaf een bootable dvd.
    Alle twee de monitoren werken prima op een andere pc.

    @peter, binnen 2 meter staat een andere pc die er geen last van heeft. Maar voor zover ik weet staat er geen extra bron die er een half jaar geleden niet was.
  • neem dat begrip bron niet te eng: alles waar magneten in zitten (luidsprekers enzo dus ook) zijn bronnen
  • [quote:9a6d78ff3e]
    Wat heb ik tot nu toe al geprobeerd:
    Als eerste een nieuwe videokaart–> geen verbetering
    Als tweede een nieuwe moederbord–> geen verbetering
    Als derde een andere (gelijkwaardige) PSU–> geen verbetering
    Als vierde een andere monitor—–> geen verbetering
    Als vijfde een Memterst gedaan—-> geen fouten
    [/quote:9a6d78ff3e]

    Tja, alles vevangen en geen verbetering? aardstralen. :o

    Indien er echt een nieuw moederbord in is gezet is het ook de bios vesa driver niet, want daar leek het een beetje op.

    Ook de boel op een andere plaats aan een randaarde contactdoos geprobeerd?
  • Het enige dat nog niet vervangen of getest is, is de CPU.
    Kan de processor dit soort problemen veroorzaken.
  • Tja, omdat te weten zou ik er even voor de zekerheid een andere in stoppen dan weetje het zeker :lol:
  • Om je CPU te testen, zou je een stress tests met SiSoftware Sandra Lite kunnen doen. Zie voor info hierover mijn reply in deze topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1236182&highlight=#1236182
  • de stresstest is geen probleem voor de cpu.

    Hoe kom er achter wat voor CPU er op dit moederbord past, behalve het type dat er nu standaard bijzit?

    Volgens mij heeft mijn CPU een cache van 512kb, kan er dan een CPU in et 1mb cache?
  • [quote:e0667555d9="Baltor"]Hoe kom er achter wat voor CPU er op dit moederbord past, behalve het type dat er nu standaard bijzit? [/quote:e0667555d9] Deze info is over het algemeen te vinden, op de website van de moederbordfabrikant.
  • het probleem is, ik heb een MS 7012 moederbord en MSI heeft daar geen info over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.