Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welkomsscherm loopt vast

Anoniem
harry1947
17 antwoorden
 • Ik heb een toshiba laptop maar die loopt steeds vast op het punt dat hij het welkomsscherm moet laden.Nu heb ik windows xp er opnieuw op willen zetten en laat hem booten vanaf de cd dat gaat goed tot op het einde als hij windows moet starten dan blijft hij weer staan. Wat zou dat kunnen zijn wat doet hij op dat moment of wat hoort hij dan te laden ofzo..bvd Gr Harry
 • Niet uitgesloten dat je harde schijf niet helemaal fris is. Draai de diagnosetool van de fabrikant van je schijf. Dat programma op flop of CD zetten en daarmee opstarten.

  Weet je niet welk merk schijf je hebt: Everest. Alleen zal dat wat moeilijk worden zonder dat je Windows inkunt. Misschien dat je dan het exakte type even kunt melden zodat een andere bezitter ervan je het merk kan melden.
 • Als ik in het bios kijk staat er bij HD
  Built-in ODD second IDE 170H IRQ15
  Built-in HDD daar staat niks bij
  Betekend dit dat hij geen harde schijf ziet of klopt dit. bvd Gr Harry
 • [quote:050191fb5d="harry1947"]Als ik in het bios kijk staat er bij HD
  Built-in ODD second IDE 170H IRQ15
  Built-in HDD daar staat niks bij
  Betekend dit dat hij geen harde schijf ziet of klopt dit. bvd Gr Harry[/quote:050191fb5d] kan duiden op een IRQ conflict
 • Hoe kan ik dat oplossen want in het bios kan ik niks doen bij de hd want dat slaat hij over als ik daar naartoe wil. gr Harry
 • [quote:ff92e5e9c6="harry1947"]toshiba laptop[/quote:ff92e5e9c6] Om welk type Toshiba laptop gaat het?
  [quote:ff92e5e9c6="harry1947"]Nu heb ik windows xp er opnieuw op willen zetten [/quote:ff92e5e9c6] Met Service Pack 2? Zat deze XP er ook bij aankoop op, of was dat Vista? Had je al voor support gechekt op de site van Toshiba http://nl.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/heavy_duty_support.jsp?service=NL
 • Het gaat om type toshiba satellite SA60-122
  Als ik de windows cd erin doe dan boot hij hem op het einde als hij zegt windows wordt gestart dan schakeld hij over op een zwart scherm en knipperd er alleen de prompt. verder gaat hij niet.
  Nu ziet hij wel de HD in het bios.
  Wat zou dat kunnen zijn.gr harry
 • [quote:f12e3e44ea="harry1947"]Het gaat om type toshiba satellite SA60-122
  Als ik de windows cd erin doe dan boot hij hem op het einde als hij zegt windows wordt gestart dan schakeld hij over op een zwart scherm en knipperd er alleen de prompt. verder gaat hij niet.
  Nu ziet hij wel de HD in het bios.
  Wat zou dat kunnen zijn.gr harry[/quote:f12e3e44ea]

  Hallo
  ik zou eens een andere cd nemen als ik jou was.
  waarschijnlijk zit er een kras op, of is die beschadigt.

  Swissboy
 • Ook een andere cd helpt niet probleem blijft hetzelfde. Gr Harry
 • Indien er een SATA schijf inzit, in de bios die op IDE modus zetten of van de "NATIVE" afhalen tot alle moederborddrivers zijn geïnstalleerd, dan kan die weer op enabled staan.
 • [quote:d3082904f7="harry1947"]Als ik de windows cd erin doe dan boot hij hem op het einde als hij zegt windows wordt gestart dan schakeld hij over op een zwart scherm en knipperd er alleen de prompt. verder gaat hij niet. [/quote:d3082904f7] Dat zou je weleens iets duidelijker kunnen beschrijven. Over welke stap heb je het van deze Step-by-Step: Clean installing Windows XP? Als dit namelijk gebeurt bij stap 1 nadat je de melding: Setup is inspecting your computer's hardware configuration, zou het een hardware probleem kunnen zijn.

  Verder zou je deze vraag beter kunnen beperken tot 1 topic/forum. Want je had deze vraag al eerder gesteld http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=182563 en ook op helpmij.nl http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=330581
 • Als ik de xp cd boot dan leest hij hem zeg het deel dat je ook wel met 6 floppy,s kunt doen. Dan zegt hij dat windows gaat starten en wordt het scherm zwart en knipperd alleen de prompt en verder gaat hij niet.Heb al een ander HD erin gezet ander geheugen en andere cd niets helpt. Waar blijft hij dan op hangen. bvd Gr harry
 • [quote:927fc2f30e="harry1947"]Als ik de xp cd boot dan leest hij hem zeg het deel dat je ook wel met 6 floppy,s kunt doen.[/quote:927fc2f30e] Bedoel je dat je dat ook had geprobeerd?
  [quote:927fc2f30e="harry1947"]Dan zegt hij dat windows gaat starten en wordt het scherm zwart en knipperd alleen de prompt en verder gaat hij niet.[/quote:927fc2f30e] Dan had je dus toch zo een probleem wat ik ruim 3 jaar geleden had in dit topic. Alleen was het bij mij wel de harddisk. En had ik even over het hoofd gezien, dat je voor XP SP2 een andere setup floppy set nodig had, dan XP zonder Service Pack.
  [quote:927fc2f30e="harry1947"]Waar blijft hij dan op hangen. [/quote:927fc2f30e] Dat kan ik zo nog niet zeggen. Kun je nog iets zeggen over de leds van de harddisk en DVD-speler? Had je die suggestie van Lange Pier over die optie in het BIOS al gecheckt?
 • Ja die optie zit niet in dit bios. Zou het dan toch zo zijn dat er een nieuwe HD in moet. Ik had nog 2 gebruikte die het in de andere laptop wel doen. De leds van dvd en HD zijn dezelfde.Trouwens ik heb wel geboot vanaf de cd maar wilde even duidelijk maken wanneer de stopt vandaar dat voorbeeld van de floppy,s
  bvd Gr Harry
 • Microsoft vista bug het ik ook maar na 2x resseten doe ie het dan weer. Ik heb het niet altijd
 • Nee het gaat om XP.
  Gr Harry
 • [quote:c09d87c0f0="harry1947"]De leds van dvd en HD zijn dezelfde.[/quote:c09d87c0f0] Maar gaan deze uit? Of blijven deze knipperen, of gaan deze constant branden? Verder vond ik nog een site over "Hardware Problems in Setup", en dus ook over "setup hangs during hardware inspection" http://www.windowsitlibrary.com/Content/638/01/2.html Ofschoon deze site eigenlijk gaat over Windows NT 4, zou je toch kunnen checken, of er iets bruikbaars op staat. Alleen dat deel over "Use the Debug Version of Ntdetect.com" kun je waarschijnlijk niet proberen. Er staat overigens wel een ntdetect.chk op de XP SP2 CD. Maar die staat in map Support\Tools En die zit ingepakt in support.cab. Als je dat eventueel toch wilt proberen, kun je uitpakken via commando expand, of via "Deze computer" > rechter muisknop op dat ntdetect.chk bestand, en Uitpakken. Het deel over NTHQ is niet van toepassing op XP.

  Verder zou kunnen checken of je BIOS een optie Plug & Play heeft. Indien deze staat op Yes, dan kun je No proberen. Had je ook al je randapparatuur behalve je toetsenbord en muis uitgeplugd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.