Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HELP, spoed ! Wie weet welke geluidskaart ik moet hebben ?

Anoniem
Vandread
4 antwoorden
 • Staan er geen gegevens op deze batterij? Voor het geluid op een laptop is het meestal een chip die op het moederbord gesoldeerd is. Zal je je hele moederbord moeten vervangen. Je kan kijken of er nog ranja resten ergens zitten en dit er dan voorzichtig afhalen.
 • We hebben een laptop van Toshiba, de satellite p200-137. Nu heeft onze dochter haar drinken laten vallen en is er een heel klein beetje op de laptop terecht gekomen. Geen grote schade, alleen de geluidskaart is stuk. Ik kan niet ontdekken welke type erin moet, staat er niet op. Heb Toshiba ook al gebeld of ze me het type willen geven, maar ze willen dat niet. Het enige wat ze me willen vertellen is dat het een Realtek is, verder niet.
  We willen best zelf een geluidskaart aanschaffen voor onze laptop ( als het niet te duur wordt) en we hebben een vriend die een computerreparatiebedrijfje aan huis heeft ( alleen kan hij ook geen geluidskaart voor ons bestellen, omdat hij het type niet weet) dus hij kan hem erin zetten.

  Toshiba zegt steeds dat we de laptop dan ter reparatie moeten brengen ( heb niet gezegd dat er ranja op gekomen is, heb alleen gevraagd of ze me het type nummer kunnen geven), maar dan ben ik de laptop minstens een aantal weken kwijt en we kunnen hem niet missen.

  Wie o wie kan me helpen aan het typenummer en/of hoe ik aan een geluidskaart kan komen ?

  Ook is de BIOS batterij stuk en wederom wil Toshiba ons het typenummer niet geven. Kan iemand mij dit vertellen ( hij zit vast gesoldeerd op het moederbord en heeft een blauw/groen plastic eromheen en is 3 volt.
 • Over het algemeen zijn zulke dingen specifiek voor laptops gemaakt en niet in normale retail kanalen te koop.
  Ik zou zeggen, breng de laptop eens naar die vriend en laat hem kijken, vrees alleen niet dat er een makkelijke oplossing is. Naar toshiba sturen zou best es een prijzige hobby kunnen worden wanneer ze zien dat het om "user abuse" gaat.

  Een simpele effectieve oplossing kan ook een externe geluidskaart zijn, stond pasgeleden een artikel in de Computer!Totaal over dergelijke apparatuur.
  http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Test-artikel/Externe-geluidskaarten-voor-notebooks.htm
 • Onze vriend heeft er al naar gekeken en hij kan zelf niet de juiste geluidskaart bestellen. En idd, het opsturen schijnt erg duur te zijn.

  Een externe geluidskaart kan een optie zijn, maar aangezien het een laptop is, ben je dan wel veel minder mobiel, omdat je geluidsboksjes aan moet sluiten, toch ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.