Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Groothandel gezocht

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Hallo,

  Ik hoop dat ik hier in het goede forumdeel zit. Ik vond het niet passen bij de koop en verkoop topics.

  Hoe dan ook, ik ben opzoek naar een goede groothandel, het maakt niet uit waar.

  Ik ben op dit moment aan het kijken of het rendabel is om een eigen bedrijf te starten maar voor de onderdelen heb ik dus een goede groothandel nodig waar ik me producten kan inkopen.

  Het is de bedoeling dat er losse onderdelen ingekocht worden dus ik heb geen groothandel nodig die alleen complete systemen levert.

  Weet iemand een goede groothandel hiervoor, laat het me even weten, alvast bedankt!

  Afz. Paul
 • Ik wil niet heel bot zijn, maar als je al geen groothandel kan vinden, lijkt het je dan wel verstandig uberhaupt een dergelijke onderneming te starten? Met wat zoeken op google naar *hardware groothandel* oid kom je al een heel eind.
  Tevens moet je garantie af gaan handelen e.d., al met al komt er aardig wat bij kijken en de concurentie is moordend.
 • Ik vraag alleen om een goede groothandel, niemand heeft gezegt dat ik geen groothandel kan vinden ik vroeg me alleen af of er hier mensen waren met ervaring met een bepaalde groothandel.

  Ik ga liever in zee met een groothandel waarvan bekend is dat de service goed is als met een volledig onbekende groothandel en aangezien ik geen ervaringen heb met een groothandel vroeg ik me dus alleen af of er iemand was die mij een goede aan kon raden.


  De concurentie is moordend? Weet je al wat we willen doen met ons bedrijf? Ik zoek heus van te voren wel uit of het rendabel is of niet maak je daar maar gen zorgen over.
 • Een goede vinden lijkt me een kwestie van aftasten, reageren ze op het initiele contact al beroerd dan kan dat al een teken zijn.
  Je begint zelf over of het rendabel is en gezien de product richting die je uit gaat kan je dan natuurlijk wat feedback verwachten.
  Ik heb wel eens contact met een vriend die ook met een dergelijk idee bezig is en waar wel eens wat overleg mee is. Zonder KVK nummer kom je soms al niet zo ver, maar andere zijn niet te beroerd wat informatie te geven.

  Verder is er her en der wel wat informatie te vinden:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1129615///groothandel

  Afhankelijk van je plannen kan het ook zijn dat 1 groothandel ook niet genoeg is wegens beperkte assortimenten. Succes met het vinden van een geschikte kandidaat cq kandidaten. Wellicht zijn er B2B IT beursen waar je ook eens kan rondkijken trouwens.
 • Ok thanx,

  Ik heb nu [met jouw link erbij] 3 sites met GH's dus daar komen we wel uit.

  Een GH vinden die alles levert is natuurlijk het mooist maar die zit er denk ik niet tussen nee.
 • Ik weet geen groothandels. Ik neem aan dat je een business plan hebt geschreven en hebt overlegd met de Kamer van Koophandel. Ook banken geven adviezen aan startende ondernemers.
 • [quote:fe593ebfe1="Henk Meerwijk"]Ik weet geen groothandels. Ik neem aan dat je een business plan hebt geschreven en hebt overlegd met de Kamer van Koophandel. Ook banken geven adviezen aan startende ondernemers.[/quote:fe593ebfe1]

  Nee we zijn nu bezig met het kijken of het uberhaupt rendabel kan zijn, daarvoor hebben we dus de prijzen van de groothandels nodig.

  Ondernemingsplan is teveel werk en in ons geval ook nutteloos, voor zover ik weet is een ondernemingsplan alleen nodig om een lening te krijgen en die hebben we niet nodig.

  Als dat niet zo is dan komen we daar de komende maanden nog wel achter maar dat is het probleem verder niet en heeft op dit moment ook absoluut geen prioriteit.

  Je tip van de bank is een goede, daar kan ik nog wel wat mee denk ik, super!
 • Had goede ervaring met deze: http://www.cloetens.be/
 • ga eerst maar eens met de Kamer van Koophandel praten….
 • Bedankt voor je reactie.

  Een ondernemingsplan is inderdaad niet overdreven veel werk maar voorlopig kijken we daar nog even niet naar om.

  Gelukkig heb ik daar eventueel ook een mannetje voor die ons voldoende kan helpen met alle aspecten die je opnoemde :wink:
 • Hou er sowieso rekening mee, dat de marges erg klein zijn. Zeker voor een klein winkeltje, dat moeilijk kortingen kan bedingen. Het is lastig opboksen tegen postorderbedrijven.
 • [quote:f03f0d8574]Nee we zijn nu bezig met het kijken of het uberhaupt rendabel kan zijn, daarvoor hebben we dus de prijzen van de groothandels nodig.

  Ondernemingsplan is teveel werk en in ons geval ook nutteloos, voor zover ik weet is een ondernemingsplan alleen nodig om een lening te krijgen en die hebben we niet nodig.[/quote:f03f0d8574]Met respect, ik heb het idee dat je je onvoldoende voorbereidt. Ik raad je dringend aan om wél een ondernemersplan te schrijven aan de hand van een standaard model waarin alle aspecten aan bod komen. Al zijn het maar zes kantjes.

  De helft van de nieuwe bedrijven gaat failliet. Een bedrijf starten betekent ook dat je grondige kennis moet hebben van het vakgebied, belasting, rechtsvorm, concurrentie, gebouwbeheer, beveiliging, reclame, styling, administratie, eventueel personeelsbeleid, sociale verzekeringspremies, enz… Er zijn ook internetforums en websites voor (startende) ondernemers en voor winkeliers.

  Een computerwinkel is een van de moeilijkte keuzes die een middenstander kan maken. Je krijgt gigantisch veel problemen van klanten te horen. Je moet dus heel veel kennis hebben en om kunnen gaan met boze klanten en juridische procedures. Ook is er goede kans dat je slachtoffer wordt van een overval, winkeldiefstal, brand of inbraak.

  Weet heel goed waar je aan begint en schrijf dat op. En probeer eerst een tijdje te werken in een compterwinkel van een ander. Overweeg ook franchising. Dat is tenminste mijn advies. Veel succes.
 • Ik heb dit zelf in het verleden al eens geprobeerd.

  Laat het duidelijk zijn dat door alle internet mogelijkheden de marges idd zoals Gerben zegt uiterst klein zijn.

  Ik vraag me daarom sterk af of je niet op het verkeerde paard aan het wedden bent.
 • [quote:74be5e81a9="Mauricio"]Ik heb dit zelf in het verleden al eens geprobeerd.

  Laat het duidelijk zijn dat door alle internet mogelijkheden de marges idd zoals Gerben zegt uiterst klein zijn.

  Ik vraag me daarom sterk af of je niet op het verkeerde paard aan het wedden bent.[/quote:74be5e81a9]

  Vind je het goed als ik dat zelf bepaal.

  Jullie doen allemaal net alsof ik niet weet waar ik mee bezig ben. Erg jammer.

  Topic mag van mijn part op-slot, al dat bemoeizuchtige gedoe heb ik toch niets aan.
 • [quote:5898c7f350]Jullie doen allemaal net alsof ik niet weet waar ik mee bezig ben. Erg jammer.[/quote:5898c7f350]Sorry als de boodschap verkeerd overkomt. Ik zal niet meer reageren als je dat niet wilt. Maar ik denk dat het riskant en niet doelmatig is als een ondernemer voor zijn belangrijkste beslissingen afhankelijk is van de kennis van een ander. Ik verwijs hiermee naar het 'mannetje' dat je noemt. Je kunt je bedrijfsplannen misschien ook vooraf voorleggen aan andere winkeliers. Bijvoorbeeld een fietsenhandelaar of een slager.
 • [quote:c46cd3809f="Polley"][quote:c46cd3809f="Mauricio"]Ik heb dit zelf in het verleden al eens geprobeerd.

  Laat het duidelijk zijn dat door alle internet mogelijkheden de marges idd zoals Gerben zegt uiterst klein zijn.

  Ik vraag me daarom sterk af of je niet op het verkeerde paard aan het wedden bent.[/quote:c46cd3809f]

  Vind je het goed als ik dat zelf bepaal.

  Jullie doen allemaal net alsof ik niet weet waar ik mee bezig ben. Erg jammer.

  Topic mag van mijn part op-slot, al dat bemoeizuchtige gedoe heb ik toch niets aan.[/quote:c46cd3809f]communicatie cursussen zijn duurder dan het advies hiero……… 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.