Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Netwerkprinterinstallatie als oplossing voor printprobleem?

Anoniem
stee0036
1 antwoord
 • Het is me vooralsnog niet gelukt om mijn printer (een Canon LaserShot LBP 2900) aan de praat te krijgen onder WinXP SP2. In dit topic kun je lezen wat ik allemaal al geprobeerd heb.

  Nu las ik in een Computer!Totaal van dit jaar het volgende:

  [quote:df2c10da87]In plaats van een printer direct aan te sluiten op de computer, kan het gebruik van een printserver een goede oplossing zijn om oude printers te blijven gebruiken.

  Zelfs wanneer deze niet meer direct aan de computer aangesloten kunnen worden. Er zijn talloze switches en routers te koop waarop ook een usb- of lpt-printer aangesloten kan worden. Bijvoorbeeld de Linksys EPSX3 of ESFP42. Beide zijn op beurzen vaak al voor enkele tientjes te koop. Met deze printservers koppelt u de printer aan uw netwerk en kunt u vanaf iedere computer in het netwerk naar die printer printen, ook vanaf een computer zonder lpt-poort. [/quote:df2c10da87]
  (BRON)

  Zou dit in mijn specifieke geval (wel driver kunnen installeren, maar hij herkent de printer niet; zie dat andere toopic voor meer details) een oplossing kunnen zijn? Ik kom niet op computerbeurzen, dus zal waarschijnlijk wel meer kwijt zijn voor zo'n switch of router, en wil niet iets kopen als eigenlijk toch al wel duidelijk is, dat het mijn probleem niet zou oplossen.

  (Mocht je toevallig nog een mogelijke oplossing weten zonder er een netwerkprinter van te maken, post dat dan even in het andere topic).

  Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.