Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke notebook zal ik kiezen?

Anoniem
Bosje
21 antwoorden
 • Ook Toshiba geeft 2 jaar garantie.
 • Hallo, ik wil graag een notebook gaan kopen, maar ik weet niet echt precies welk type ik zou moeten hebben. Ik heb een budget van €800 en hij moet Microsoft Office en Photoshop goed kunnen draaien, ik ben namelijk vaak bezig met fotobewerking en Office-programma's. Ik wil graag een scherm van 15,4" en minimaal 2gb ram. De processor het liefste een Intel Core 2 Duo 5000 of hoger, maar anders is een 2000 ook goed. Af en toe wil ik er wat games op spelen, dat hoeven geen games te zijn als Crysis met de hoogste beeldinstellingen, maar eerder de wat oudere spellen als Battelfield 2 en NFS Underground. De grafische kaart moet wel DX10 ondersteunen. Als het even kan ook bluethooth en een cardreader. Een muis heb ik al dus dat is geen pré.

  Ik heb zelf aardig verstand van computers, maar wordt soms helemaal gek van het enorme aanbod aan laptops. Daarom vraag ik jullie hulp in.

  Zelf heb ik al een potentiële kandidaat: Acer Aspire 5632WLMi_2048

  Laat me maar horen als jullie een idee hebben, in elk geval alvast heel erg bedankt voor de moeite.
 • DirectX10 is helemaal niet nodig als je alleen maar in office wilt werken en fotobewerking. Alleen voor toekomstige zware games heb je dat nodig.
 • Is het niet nodig als je bijvoorbeeld de nieuwste fotobewerking wilt gebruiken? Of moet dat nog komen?
 • dat wordt alleen maar door vista ondersteunt .
  DX10 ondersteunen. niet door xp .
  dus als je een schoot pc wil kopen dan moet dat dus zijn met vista voor DX10
 • Ja dat snap ik wel

  Maar ik vraag gewoon om een leuke laptop die o.a. deze features heeft. Als je die niet weet of niet wilt vertellen even goede vrienden maar ga dan ook niks anders in dit topic posten. Het gaat nu niet om DX10 maar om die laptop
 • misschien is het handig als je even kijkt op:

  www.kieskeurig.nl
  www.kelkoo.nl
  www.beslist.nl
  www.vergelijk.nl
  www.ciao-shopping.nl
  of gewoon even googlen.
 • [quote:f4f03a531c="gamingbas"]Ja dat snap ik wel

  Maar ik vraag gewoon om een leuke laptop die o.a. deze features heeft. Als je die niet weet of niet wilt vertellen even goede vrienden maar ga dan ook niks anders in dit topic posten. Het gaat nu niet om DX10 maar om die laptop[/quote:f4f03a531c] kijk flappie zelf gepost De grafische kaart moet wel DX10 ondersteunen
 • [quote:e852739aca="gamingbas"]Ja dat snap ik wel

  Maar ik vraag gewoon om een leuke laptop die o.a. deze features heeft. Als je die niet weet of niet wilt vertellen even goede vrienden maar ga dan ook niks anders in dit topic posten. Het gaat nu niet om DX10 maar om die laptop[/quote:e852739aca]

  hij wil alleen maar helpen hoor. Zou maar chillen, er is al genoeg agressie..

  Zie ook antwoord van stefan. SUcces. ermee.
  BTW: hoeveel garantie jaren had je in gedachte?
 • @ Stefan heel erg bedankt, daar kan ik voorlopig wel wat mee denk ik
  @ Plextor ja ik heb idd zelf gezegd dat ik DX10 ondersteuning wil, maar dan moeten ze niet gaan lullen over dat ik Vista moet gebruiken. Dat is logisch en had ik zelf ook al in gedachten. Dat is dus geen probleem
  @ Bosje, ik had 1 of 2 jaar garantie in gedachten
 • [quote:4c70521721="gamingbas"]@ Stefan heel erg bedankt, daar kan ik voorlopig wel wat mee denk ik
  @ Plextor ja ik heb idd zelf gezegd dat ik DX10 ondersteuning wil, maar dan moeten ze niet gaan lullen over dat ik Vista moet gebruiken. Dat is logisch en had ik zelf ook al in gedachten. Dat is dus geen probleem
  @ Bosje, ik had 1 of 2 jaar garantie in gedachten[/quote:4c70521721] dat neemt niet weg dat je een hele nare manier van communiceren hebt . en denkt dat je alles al weet .
  dus niet mee prater .
  en ja ik help je niet meer met wat dan ook
 • Kan het misschien wat vriendelijker en ontopic aub?
 • TS:de meeste merken laptops hebben standaard 1 jaar garantie.
  Asus heeft 2 jaar.

  Persoonlijk: voor een laptop zou ik minimaal 2 jaar garantie aanhouden.
  Doe je dat, dan moet je de kosten voor een extra jaar garantie meenemen in je budget. (meestal is dat 100-150 eurie), behalve bij asus. Ik dacht day medion ook 2 of 3 jaar had.
 • Op basis van je specs: http://www.informatique.nl/cgi-bin/iqshop.cgi?M=USL&G=095&item03=2048&item05=15.4&item02=Core%202%20Duo

  Je kunt niet selecteren op directx 10, maar er zijn maar een paar laptops die aan het prijscriterium voldoen. Informatique is niet de allergoedkoopste, dus misschien dat een laptop die in het lijstje net boven budget is, ergens anders voor minder is te krijgen.

  (geslecteerde specs staan rechts bovenin).
 • [quote:cb0c169a1c="Prin0096"]Ook Toshiba geeft 2 jaar garantie.[/quote:cb0c169a1c]

  Dan is dat sinds kort, of een speciale actie
 • Persoonlijk zou ik zelf nooit garantie bij kopen, zonde van je geld… Hoewel de praktijk jammergenoeg te vaak anders uitpakt, heb je gewoon garantie gedurende de tijd dat je mag verwachten dat het apparaat mee kan gaan. Een laptop heeft bijvoorbeeld een technische levensduur van een jaar of 3, dan kun je ook binnen die 3 jaar garantie claimen.

  Voor meer informatie over garantie, zie: www.consuwijzer.nl
 • Leo: in principe heb je gelijk, alleen recht hebben en krijgen is iets anders. Consumenten zijn nog niet zo goed beschermd in NL.
  Normaliter heeft een bedrijf een langere adem bij rechtzaken (kosten)

  en juridische instanties gaan zich niet voor zo'n bedrag echt hun best doen
 • Ik zou wel garantie bijkopen, want anders kun je door de winkel eventueel opgelicht worden met de prijs van de reparatie. Want je kunt niet controleren hoelang ze er mee bezig zijn geweest en wat er precies vervangen is.

  Verder raad ik aan om een zo stevig mogelijke laptop te kopen. Die zijn volgens mij ook zwaarder en groter dan gemiddeld. Bovendien is een grotere laptop denk ik wat makkelijker te repareren en uitbreiden dan een kleine laptop. Er is nu ook een pc op de markt die de vorm heeft van een laptop, maar een stuk groter is. Die maakt op mij daarom een meer degelijke indruk dan een standaard laptop.

  Verder raad ik aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van een extern toetsenbord en muis, om je laptop niet onnodig te laten slijten.

  Van transport en gebruik op je knieën kan een laptop sneller kapot gaan, ondanks de mooie woorden van de reclame. Het blijft uiteindelijk toch heel kwetsbare elektronica. dus als je hem moet vervoeren, pak hem dan heel goed in, en wees er voorzichtig mee. En sla belangrijk data regelmatig extern op.
 • [quote:b04c433a0a="Bosje"]Leo: in principe heb je gelijk, alleen recht hebben en krijgen is iets anders. Consumenten zijn nog niet zo goed beschermd in NL.
  Normaliter heeft een bedrijf een langere adem bij rechtzaken (kosten)

  en juridische instanties gaan zich niet voor zo'n bedrag echt hun best doen[/quote:b04c433a0a]Inderdaad, een juridische procedure over zo'n bedrag kost je meestal meer tijd en geld dan het oplevert.
 • Gamingbas, ik zou in elk geval een winkel kiezen die bekend staat om goede hulp bij problemen, want dat kan je heel veel tijd besparen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.