Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Tv-Kaart

Anoniem
Impossible
8 antwoorden
 • eey,
  ik zou graag een TV-kaart op mijn computer willen maar ik weet nog niet welke. met deze kaart wil ik vooral tv kijken en programa's opnemen. time-shifting is welkom maar niet noodzakelijk. een afstands bediening heb ik niet nodig want die raak ik toch weer kwijt. (als het er bij zit maakt het niks uit.) ik gebruik Windows XP home SP2. met 2.5 GB intern geheugen. de kaart mag niet duurder zijn dan €50,- incl. verzendkosten. het liefste wil ik hem bij informatique of mycom kopen.
 • [quote:09b7b8508a="Impossible"]ik gebruik Windows XP home SP2. met 2.5 GB intern geheugen. de kaart mag niet duurder zijn dan €50,- incl. verzendkosten.[/quote:09b7b8508a] Dat gaat waarschijnlijk net niet lukken. Zelf heb ik goede ervaring met Hauppauge. De goedkoopste Hauppauge kost bij Informatique zo te zien € 49,00. Ervaringen over die tv-kaart bij Kieskeurig.

  Bij Informatique hebben ze wel goedkopere Pinnacle tv-kaarten. Maar dan heb je grotere kansen op software/drivers problemen.
 • oke bedankt ik vraag het daar ook nog wel even. maar bij informatique hebben ze ook altijd zoo'n top 5 van meest verkochte artikelen in iedere afdeling. hier staat een Pinnacle PCTV 40i, PCI voor €36,- enige ervaring hier mee? bij de koopjes hoek staat ook nog een Pinnacle PCTV 50i, PCI en een Pinnacle PCTV 70e DVB-T Stick, Win, USB. heeft iemand hier ook enige ervaring mee?
  [quote:948e60e936]Bij Informatique hebben ze wel goedkopere Pinnacle tv-kaarten. Maar dan heb je grotere kansen op software/drivers problemen.[/quote:948e60e936] deze zijn makkelijk op te lossen of valt dat tegen?
 • [quote:4fa71af97c="Impossible"] hier staat een Pinnacle PCTV 40i, PCI voor €36,- enige ervaring hier mee? bij de koopjes hoek staat ook nog een Pinnacle PCTV 50i, PCI en een Pinnacle PCTV 70e DVB-T Stick, Win, USB. heeft iemand hier ook enige ervaring mee?[/quote:4fa71af97c]
  Het is niet voor niets dat die Pinnacles in de koopjeshoek terecht komen.
  Pinnacle maakt alleen troep en probeert er nog wat bij te verdienen door de noodzakelijke codecs er niet bij te leveren. Die mag je later via hun website er dan nog bij kopen.
  Voor mij nooit meer Pinnacle.
  Hauppauge is redelijk goed.
  Jack Marotick
 • Ik heb zelf een Pinnacle USB PCTV Hybrid stick (MCE versie). Zie ook de recensie in het computer!totaal tijdschrift. Daar ben ik wel tevreden over. Ik gebruik daarvoor wel eigen software. Voor Windows XP moet je de andere versie hebben, die schijnt minder gebruikersvriendelijk te zijn. Wanneer je alleen TV wilt kijken, dan maakt het minder uit wat je koopt. Wil je ook opnemen en gebruik maken van timeshifting, dan maakt het wel uit wat je koopt. Wil je stereo TV geluid, dan moet je ook opletten wat je koopt. Die USB PCTV stick biedt dus geen stereo geluid voor analoge TV. En ja, wil je de kabel aansluiting gebruiken of alleen DvbT? Dat laatste alleen kan je voor 50 euro niet zoveel mee. Je kan ook kijken of er 2e hands nog wat te koop is.
 • ik wil gewoon op de kabel en het opnemen is wel belangrijk maar time shifting niet. [quote:85182cfa53]Ik gebruik daarvoor wel eigen software.[/quote:85182cfa53] welke software dan??
 • Eigen geschreven gebruikerssoftware. Ik heb oude als MCE compatibele TV kaarten. Ik kan met mijn eigen programma de MCE afstandsbediening gebruiken met zowel de oude als de nieuw TV kaarten op Windows 2000, XP, MCE 2005 en Vista. Wat ik de grootste ellende vind is het instellen van de zenders en het correct configureren van de TV-kaart. Zenderinstellingen stel ik overigens in met een hulp bestand. ChrisTV is trouwens ook een goed alternatief. Vaak zit er bij de TV kaart ook bruikbare software. Wil je efficient opnemen dan is een TV kaart met Mpeg2 encoder aan te raden. Heb je een zeer snelle computer, dan is de noodzaak voor een encoder weer wat minder. Zelf heb ik een tijdje terug een Hauppauge PVR150 TV kaart met MCE AB voor 50 euro kunnen kopen, dat was bij Mycom, wel een speciale aanbieding. Voor jou is dat vermoedelijk niet zinvol omdat bij de MCE versie geen gebruikers software zit.
 • In de MyCOm folder staat de Hauppauge HVR900 voor 50 euro … Ik kon niet nagaan of de analoge TV ook stereo geluid biedt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.