Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vreemd audio (installatie) probleem

4 antwoorden
  • Vanmorgen werd ik gevraagd om een audio weer aan de gang te krijgen. Het is een Realtec AC97 - heel bekend, en had een geel uitroepteken in Device Manager. Ik dacht dat even snel op te lossen: deleten, rebooten, Windows meldde dat de AC97 moest worden geïnstalleerd, Cd erbij, rebooten (wat bij WinXP vrijwel niet nodig meer is) alles ging perfect, geen vraagtekens of uitroeptekens meer, volumes op top maar..... geen audio. Als ik het stekkertje van de audio spiekertjes eruit trek en ik raak die met de vingers aan, dan bromt ie. Dus dat werkt. Ook het stekkertje in het goede gaatje (groen) geprikt. Maar wat kan de reden zijn dat er geen geluid uitkomt! Alles schijnt normaal. Iemand een idee? MVG perloc
  • [quote:17207eb52e="perloc"]Realtec AC97 (..) volumes op top maar..... geen audio.[/quote:17207eb52e] Maar wat gebruik je als geluidsbron? Heb je het al geprobeerd met de wma files, die XP standaard op je harddisk installeert?
  • Wat het format is van de muziek die voorheen altijd heeft gespeeld weet ik niet, niet naar gekeken. Waarschijnlijk MP3 files. Wat voorheen altijd afspeelde zou nu ook moeten afspelen. En nee, ik heb geen WMA files geprobeerd (wist ik trouwens niet, maar ik doe heel erg weinig met muziek op de PC) en heb geprobeerd WAV files te vinden, maar die bracht de zoek functie van Win niet aan het licht. Zoals gezegd, het is niet mijn eigen pc maar die van iemand anders. MVG perloc
  • Ik kon de wma files hier vinden door in het zoekveld te typen [code:1:3d209141b6] *.wma [/code:1:3d209141b6] 1 van deze wma files staat op C:\WINDOWS\system32\oobe\images\title.wma Heb je al geprobeerd dat AC97 geluid probleem op te lossen via Microsoft support http://support.microsoft.com/kb/307918 of kun je daarmee meer info geven?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.