Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Core Temp

Anoniem
a.tip
4 antwoorden
 • Het valt me op dat het programmaatje Core Temp een veel lagere temperatuur aangeeft dan Asus PC probe II en de BIOS.
  De processor is AMD Athlon 3700+. Core Temp geeft ca. 30 graden, de andere twee ca. 45 voor mb. Dat vind ik een wel erg groot verschil zelfs al is de meetprocedure verschillend.
  Of is Core Temp niet bedoeld voor single core processoren?
 • Ik ben destijds opgehouden met me in deze materie te verdiepen.
  De reden: de temperatuur van mijn GPU zou vlg. de software van NVidia "tijdens de rit" zo'n 79 a 80 graden bedragen (bij wat Internet- en Office werk).
  Nader onderzoek leert dat-ie al 50 graden bedraagt 30 seconden na starten van een koud systeem. Mag ik even lachen….. :wink:
  Ergo: de aangegeven temperatuur ligt ca. 30 graden boven de werkelijke.
  Oorzaak: tja….., zelf verdenk ik de sensor, maar heb nooit moeite gedaan om te achterhalen of 't hard- of software "foutje" is…..
 • Als ik het goed heb begrepen maken BIOS en monitor programma's onder Windows gebruik van zo'n sensor, terwijl Core Temp werkt via een diode in de processor core. Als dat niet op hetzelfde neerkomt (diode is niet de sensor) dan kan de uitkomst verschillen. Maar hier is het wel erg veel.
 • Omdat de het een weerstandtempsensor is wordt er een verschil berekend met de basiswaarde. Die basiswaarde is veranderd, sommige programma's zijn nog niet geupdate en gebruiken de oude, vandaar het verschil.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.