Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Microfoon doet raar

Anoniem
Black-Devil
2 antwoorden
  • Hallo. Als ik mijn microfoon in het roze plugje doe (achter of voor in mijn pc) gebeurd er niks. Ik krijg alleen een melding dat er iets is aangesloten. Maar mijn microfoon werkt dan niet. Andere microfoon heeft ook geen zin, want daar is het zelfde probleem aanwezig. Wat wel raar is, is dat de microfoon van mijn webcam wel werkt (zit er ingebouwd). Dat is een USB. (Maar de microfoon van mijn webcam spoort ook niet helemaal, maar daar kom ik later wel op.) Ik heb Windows Vista en mijn audio software is van Realtek. Wie o wie kan me helpen?

    Dit is namelijk bijhoorlijk irritant, want de microfoon van mijn webcam is bagger kwaliteit…. :o
  • Waarschijnlijk staat de microfoon niet aangevinkt als het opname-apparaat. Ik heb geen Vista, maar een Engels XP. Ik hoop dat hetvolgende nog een beetje overeenkomt:
    Klik rechts op het luidsprekertje in de system tray (rechtsonder in de taakbalk). Kies 'Open Volume Control'. Klik in het menu 'Options' op 'Properties'. Vink daar 'Recording' aan en klik op OK. In de 'Recording Control', die dan opengaat is waarschijnlijk 'Wave' aangevinkt. Vink 'Microphone' aan en sluit af.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.