Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pc start niet meer op!

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb dit probleem al gegoogled, maar ik heb geen mensen met soortgelijk probleem gevonden.

  Ik heb een uur geleden mijn videokaart (Geforce FX 5900XT) geupdate via de site van nvidia, mijn computer werd gewoon gescanned en toen zij die dat er een betere driver ervoor was, en die heb ik dat ook geinstalleerd.

  Na mijn computer opnieuw te hebben opgestart komt hij niet meer verder dan het "merk-scherm" voor mij is dat shuttle XPC, voor iemand anders zou dat DELL/ packerd bell kunnen zijn. Ik heb hem een half uur aan laten staan maar hij doet verder niks.

  Ook kan ik mijn bios niet laden, ik kan alleen mijn pc rebooten en uitzetten. Mijn LED lampjes doen het wel (althans die van de power, hij laad verder niks meer).

  Mijn windows systeem is XP service pack 2.
  Omdat ik nu op de pc van mijn moeder zit kan ik niet altijd voor reacties kijken, dus als het kan email me dan naar bttl_field@hotmail.com, dit is niet mijn "echte" email, dus ik weet niet of het van de mods mag.

  grtz,
 • als je dat ´merkscherm´ ziet zou m.i. ook de bios bereikbaar moeten zijn.
  kun je in het opstartmenu komen door tijdens het opstarten op f8 te tokkelen en dan te kiezen voor ´opstarten in laatst werkende configuratie´ (ofzoiets)?
 • Als je in dat "merk" scherm zit kan je dan niet in setup/BIOS komen ("del" knop)? Dat zou wel heel appart zijn, dan heb je een hardware probleem zou ik zo zeggen. Het kan zijn dat de computer blijft hangen in de POST (Power-on Self Test). Je kan proberen je BIOS te resetten, batterei eruit en compu 15 min. van stroom laten (eerst van stroom halen natuurlijk).

  Als je bij het opstart menu kan komen dan ben je ook al voorbij het "merk scherm"…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.