Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC start niet op, wie heeft nog tips?

Fellini
6 antwoorden
  • Mijn PC (p4, Asus mobo, 1024 ddr, 160GB maxtor, DVD speler, 300Watt voeding, standaard graf. kaart) start niet meer op. Heel raar, ik zet hem aan, dan gaan de fans aan, de hd draait niet, beeld blijft leeg. Wel gaat het netwerklampje van mijn adsl modem uit als ik de pc aanzet. Heb één en ander verwisseld, maar begin zelfs de twijfelen aan mijn backup spulletjes. Tot nu toe is het volgende geprobeerd:
    1. DDR module eruit
    2. CPU eruit (andere geprobeerd)
    3. Fan eraf
    4. HD los (als de IDE losgaat dan start hij wel op, met de IDE erin niet
    5. Andere voeding (werkende!)
    6. Batterijtje doorgemeten, geeft nog steeds 3v
    7. Moederbord vervangen, ik twijfel aan het andere moederbord, wat wel opvallend was is dat de HD nu wel gewoon opstart. Maar verder dan dat komt het niet.

    Heeft iemand nog een tip, ik weet eigenlijk niks meer. Heb ik iets over het hoofd gezien of welke handeling moet ik toch nog eens proberen?
  • hmm ik zie dat je al wel veel heb geprobeerd,

    ik had het zelfde probleem met een ouder systeem van mij.
    Wat je kan doen is even kijken of ie een "biepje" geeft als je ddr deruit haalt met opstarten. en alleen het nessacery aansluiten. dus alleen je HD met OS erop aansluiten ( master, of cs ). en de usb56 en 78 loskoppelen.
    brand het lampje op je moederbord ?

    mischien een iets grotere voeding ? ( al betwijfel ik dat omdat je gwoon een onboard videokaart gebruikt ).

    maakt je mobo mischien contact achteraan met je kast ?

    wat heb je allemaal aangesloten ( qua ddr, hd's, dvd's, video, mobo ) ?

    mvg savant
  • Mijn standaard riedel.

    Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken.
    Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is.

    Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu
    erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios,
    of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf.

    Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even
    onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de
    videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen.

    Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je
    biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen
    signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of
    jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen.

    Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting.

    Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer
    biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel
    beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed.

    Voor de manual, als je die niet hebt, kijk op het bord naar merk en type, en haal hem op bij de mobobakker.
  • Heb her en der jullie tips nog toegepast, maar krijg nog steeds niks eruit. Ik ga zometeen een socket 478 mobo halen bij een kennis om te zien of het met deze wel werkt. Ik twijfel heel erg aan mijn backup mobo, denk dat deze ook kapot is.
  • Ietswat andere probleem als hierboven beschreven ik zal het even precies uitleggen.
    Me pc stond gewoon aan ging even boodschappen doen kwam terug en ging even pes2008 spelen opeens pats beeldscherm gefreezed vervolgens reset knop ingedrukt pc opstarten hij laadt windows succesvol, opeens na een minuut of 5 pc weer vastgelopen nou ja kan gebeuren weer pc opnieuw opgestart en dit een keer of 5 gedaan en na een minuut of 5-10 bleef hij telkens vastlopen op een gegeven moment deed ik me pc aan kreeg ik geen biosbeep meer wat ik altijd hoor als ik pc aanzet maar het rare was zo nu en dan startte me pc wel op en laadde hij deze keren altijd succesvol windows op en geen crashes verder in windows of met spellen maar zodra ik daarna direct me computer opnieuw wou opstarten kon ik voor 100% garanderen dat ie niet meteen weer opstartte en dat was altijd zo het geval zo nu en dan doet ie het wel als die even heeft gerust maar op het helemaal niet meer.
    Er is al geprobeerd zonder bepaalde dingen biosbeeps te krijgen zoals hierboven beschreven maar dit hielp niet (zonder DDR, HDD, DVD-ROM en RW, Videokaart mijn bios gereset en gekortsluit tussen powerswitch pinnen geen beeps.. ) ik vermoed dus moederbord wat een ASUS P5ND2-SLI bevat die niet zo best beoordeeld werd op tweakers :(..

    Mijn pc bevat:
    -ASUS P5ND2-SLI moederbord
    -xp prof media center edition
    -intel celeron D 2.66ghz lga 775
    -1x 512 DDR2 geheugen van kingston 533mhz NON-ECC of in die richting
    -1x1024 DDR2 geheugen ,,
    -1x 120GB HDD
    -DVD-ROM en RW van LG
    -Nvidia Geforce 7600GS 256MB van MSI
    - 450watt voeding van (powerflower)
    - floppy station ofc..

    Hoop eigenlijk op een bevesteging dat me moederbord kapot is want ben radeloos hoordde om me heen dat me bioschip doorgebrandt was of corrupt was ofzoiets.
  • en ik vraag me af als me computer het wel deed en dan deed ie het gwn volledig, dat mijn moederbord toen zijn laatste beetje leven eruit heeft gepompt en nu gewoon dus echt broke is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.