Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hervulbare cartridges

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Goedemiddag allen!

  Ik heb een vraag:

  "Ik betaal me tegenwoordig blauw aan printercartridges. Ik beschik over een HP Deskjet F-380. Aangezien de cartridges goud geld kosten, wil ik overgaan tot hervulbare cartridges. Is dit aan te raden? Wat is goed? Wat is gebruiksvriendelijk? Wat is het goedkoopst? Waar te kopen?"

  Bij voorbaat dank (uiteraard ;))

  Jaah90
 • echt hervulbare cartridges betsaan volgens mij niet; het gaat altijd om een truc met een gaatje prikken en vullen.
  je kunt dat laten doen bij een inktwinkel, maar je kunt bij elke sigarenboer of onderdelenhuis cartridges kopen van wecare of pelikan.
  die zijn, wat ik ervan hoor, best betrouwbaar.
  voordeel van hp hierbij is dat de printkop deel uitmaakt van de cartridge, en die is bij dat soort merken goed gereinigd.
 • Als je echte hervulbare patronen wilt gebruiken kies dan eerst een printer met individuele inkttanks per kleur en dus niet die krengen met een zwarte en een 3-in-1 kleurenpatroon (je weet wel: 1 kleur leeg, hele patroon in de prullenmand). Bovendien is de spons van dit soort patronen al snel versleten na maximaal 5-6x vullen en er kan al zeer weinig inkt in zo'n kleurenprinter (3-4 ml per kleur, dus maximaal 12 ml in een patroontje HP 22). Vergelijk dat eens met een inkttank van Canon waar 13 ml in zit en dat voor 1 kleur !

  De printers met echte navulbare patronen zijn de HP printers met individuele inkttanks (HP 363), de Epson's: hiervoor bestaan chipresetters voor, waarmee je de vulstand weer op vol kunt zetten. En zelfs de Canon CLI-8 en PGI-5 patronen kunnen zonder veel moeite vele malen worden nagevuld zonder noemenswaardige problemen.

  Canon heeft tegenwoordig een beetje bij HP afgekeken en heeft ook zeer goedkope modellen geïntroduceerd met die piepkleine patroontjes CLI-21/22 met een minimale hoeveelheid inkt erin, die schreeuwend duur zijn. Ook hier geldt: koop enkel de modellen met individuele inkttanks per kleur.

  Een nadere mogelijkheid voor jouw F-380 is het installeren van een CISS-systeem als je echt zeer veel print. Het vullen gebeurt door gewoon flesjes inkt in de externe inkttanks te gieten, die zich naast de printer bevinden.
 • Als je echt wil blijven werken met inktjet dan zal je de gangbare ongemakken ook moeten accepteren, daarentegen een kleurenlaserprinter kost tegenwoordig ook niets meer en weegt zeker op de middellange termijn op tegen inktjet.
  Laser zwart is al ver onder de 100€ te koop !!!!!

  Ja, die samsung zie ik overal opduiken (ook ergens voor 52 euro nieuw!).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.