Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

usb poorten kapot

Anoniem
None
6 antwoorden
 • hey,

  Ik heb een probleem met mijn laptop de HP Compaq nx7010. Geen 1 van de usb poorten werken nog. Er zit noch wel stroom op de usb poorten want als ik er een muis op aansluit branden de lichtjes.

  Ik denk dat het hardwarematig fout is want ze werken niet in windows xp professional, linux ubuntu en in windows vista.
  Als ik in xp bij de hardware ga kijken zegt hij bij usb 'this device is working properly.'

  Dit probleem kreeg ik nadat ik een externe HD aansloot via usb en toen ik de HD aanzette viel de laptop ineens aan en moest ik de stroom even afsluiten en terug insteken vooraleer ik de laptop terug kon opstarten. Na het opstarten werkten geen van de usb poorten nog.

  Ik hoop dat dit probleem nog is op te lossen want zonder een muis werken is niet handeg.

  Alvast bedankt
 • kijk een sin aparaatbeheer bij de verschillende usbpoorten eigenschappen geavanceerd, of daar ´usb foutdetectie uitschakelen´ is aangevinkt? wellicht helpt dat … na een herstart!!?
  anders: in apparaatbeheer alle usbvermeldingen nalopen en kiezen voor ´installatie ongedaan maken´, waarna je de pc (echt!) uitzet en weer aanschakelt. dan horen de poorten weer herkend te worden.
 • ik heb het net geprobeert zonder resultaat helaas.
 • [quote:4ccd4dbe17="mdeb"]Geen 1 van de usb poorten werken nog. (..) windows xp professional, linux ubuntu en in windows vista. [/quote:4ccd4dbe17] Heb je dit ook gecontroleerd met applicatie usbview? Onder XP kun je dit checken met usbview.exe. In Ubuntu Linux kun je dit ook checken met usbview. Alleen zit er in Ubuntu 7.10 Gutsy een bug. Daarvoor is echter een workaround.

  Beschik je ook over een usb toetsenbord. Kun je daarmee nog in het BIOS komen?
 • ik heb net usbview.exe eens geopend en alle poorten staan erop maar overal staat 'no device connected' terwijl er wel een muis aanhangt.

  ik heb geen usb toetsenbord liggen dus ik kan niet testen of ik in het bios geraak.
 • Als je er niet uitkomt zou je een USB PCMCIA kaartje kunnen kopen. Die zijn er met 2-4 USB2 aansluitingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.