Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Interne HD word niet meer herkend

Anoniem
Martijn125
3 antwoorden
 • Ik heb dus uit een pc de interne HD gesloopt omdat die pc helemaal bomvol zat, mee naar huis genomen, op mn eigen pc aangesloten, het een en ander dr af gegooit en weer geprobeerd aan te sluiten. Niks gebeurd! Hij probeert te booten alleen blijft zwart en start windows niet.
  Ik gooi er dus een XP cd in onder het motto van 'dan maar alles dr af' maar dat werkt niet omdat als ik dan een HD moet kiezen waarop ie moet installeren of een partietie moet maken, vind hij niks.
  Voeding van de HD is via PCI-kabeltje ofzo? Kan dat kloppen? Heeft de zelfde vorm als een SATA-kabel, alleen groter..
  En ik heb m met een SATA-kabeltje op het moederbord aangesloten.
  Iemand enig idee?
 • je hd werkt waarschijnlijk wel goed. de oudere versies van de xp cd rom kunnen alleen IDE schijven lezen en geen sata schijven!
  Je moet zorgen dat je een driver voor de schijf krijgt die je tijdens de installatie nodig hebt of dat je een xp cd rom mét sp2 te pakken krijgt…
 • Waarschijnlijk idd dmv op F6 drukken (als dat in beeld komt te staan tijdens het starten vanaf de windows cd) extra drivers voor de sata controller laden vanaf een diskette.

  De schijf is als het goed is aangesloten op een sata kabel en een sata power aansluiting als ik je omschrijving zo hoor.
  Die laatste ziet er zo uit (evt nog met oranje draad er bij aan):
  [img:cf8f221fff]http://www.askkia.com/articles/images/sata15pin.jpg[/img:cf8f221fff]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.