Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

clone HD niet te zien

Anoniem
eduard33
5 antwoorden
 • Hallo beste mensen, het is enige tijd geleden, maar ik ben er nog :lol:

  dan nu.. een 2 tal vragen:

  1- ik heb met acronis een clone gemaakt van mijn C schijf. deze gekloonde schijf heb ik echter nog in mijn pc hangen, en dat laat ik ook zo. (altijd handig om met een backup systeem te kunnen opstarten)
  nu is het vreemde dat windows de gekloonde HD niet ziet in de gebruikers omgeving, maar wel in computer beheer. opzich is dat perfect! want op die manier kan er niets van en naar de gekloonde HD geschreven worden :wink: Maar vreemd vind ik het echter wel. in computer beheer staat hij ook gewoon op actief. (echter wel zonder naam)

  2- mijn 2de vraag is hoe ik een bootmenutje kan krijgen? ik weet nog wel dat ik eens eerder 2 HD's in mijn pc had met een besturingssysteem, en toen kreeg ik automatisch een bootmenu, met welke schijf ik wil opstarten? nu moet ik steeds in mijn mobo de schijf die ik als eerste wil laten opstarten sellecteren. wellicht is het handig dat ik er bij vertel dat de main system schijf een SATA is en de gekloonde versie daarvan een IDE.

  wat extra info is dat ik tegenwoordig ook XP pro met sp2 draai. (nederlandse versie)
 • niemand?
 • In welk bestandssysteem is die 2e schijf gepartitioneerd?
  Indien het een ander type is dan NTFS of FAT32 zie je hem verder niet, alleen in computer en schijfbeheer, denk ook niet dat je ervan op kunt starten, alleen via de flop of cd van Acronis.

  Type kun je hiermee zien.
  ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/tools/pq/utilities/PTEDIT32.zip

  Via het biosbootmenu kun je de schijf kiezen, kijk in de manual of in het begin van de biosbootscreen welke F toets dat is, voor Award is het F8, Phoenix F11 en voor Ami geloof ik ook.
 • bijde schijven zijn NTFS. ik denk dat het te maken heeft met het verschil in SATA en IDE. want als ik met de SATA schijf start ziet hij de IDE wel. maar andersom niet. aan het systeem kan het niet liggen, want het betreft een clone. ik vind het verder ook geen probleem, ik vroeg me alleen af hoe het kan… wat het bootmenu betreft, ik heb een MSI mobo, en ik heb met dit mobo al eens met F8 het bootmenu gekregen. maar nu krijg ik gewoon het zelfde als met F5 windows start menu… erg vaag. in de bios kan ik nergens iets vinden over een bootmenu. ik heb qua opstart sellectie al alles geprobeerd. ook alle F toetsen heb ik al eens gedaan, geen resultaat.
 • Een biosbootmenu oproepen kan al vanaf ong. 2000, die staat niet in de bios maar op het bootscherm, als je te laat bent met F8, die dient voor de initialisatie van de hardware door de bios te worden gebruikt, kom je uiteraard in het uitgebreide bootmenu van Windows.

  Voor dat andere fenomeen heb ik geen verklaring, hooguit kun je in die windows versie op de IDE schijf de SATA drivers herinstalleren.

  Gebruik hier ook het biosbootmenu om 3 verschillende OS'en op te starten, vind ik handiger dan een bootmanager.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.