Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

probleem met Samsung SATA HD501LJ en OS

Bill Gates
4 antwoorden
  • Heb een nieuw systeem en probeer daar nu Windows Vista Home Premium 64 bit op te installeren. Helaas lukt dat (nog) niet.

    VISTA heeft een probleem met mijn HDD schijven: hij herkent ze wel, maar kan niet partitioneren en benaderen.

    Mijn systeem heeft twee Samsung HD501LJ SATA HDD, die overigens probleemloos worden gezien in de BIOS.

    Heb al van alles geprobeerd (drivers, settings etc.) Ik denk dat het ligt aan de instellingen in de BIOS. Heb hier niet heel veel verstand van en geef daarom een overzicht van de opties die waarschijnlijk hier mee te maken kunnen hebben

    Mijn moederbord is een GIGABYTE P35-DS3R

    De BIOS geeft bij Integrated Peripherals de volgende settings:

    SATA RAID/AHCI MODE
    SATA PORT 0-3 NATIVE MODE
    -dan volgen USB, AUDIO en LAN-
    Onboard SATA/IDE DEVICE
    ONBOARD SATA/IDE CTRL MODE
    -dan parallele poort-

    Kan iemand mij vertellen hoe ik de bovenstaande zaken moet instellen, zodat ik OS kan installeren ?

    Het is niet de bedoeling dat de schijven in een RAID opstelling komen. Het systeem zou gewoon twee schijven naast elkaar moeten hebben met op 1 daarvan VISTA Premium.


    Aanvullende informatie: CPU e6850
    geheugen 4 gig

    Hoop dat iemand kan helpen
  • Zet de controller eerst eens op IDE modus en na de installatie van Vista en de chipsetdrivers weer op AHCI mode.
    Lukt het dan wel?
  • Nee, controller op IDE werkt ook niet.

    Krijg nu ook een soort geluid van de HDD, kan het wsl. het beste omschrijven als lange tonen, een soort piepen.

    Dat stopt alleen als ik de bios inga.

    Weet echt niet hoe ik hier uit kom!
  • Heb je ook de mogelijkheid om de de Intel controler in te stellen ipv die van Gigabyte ?

    Misschien heb je wat aan dit draadje:

    http://www.tomshardware.co.uk/forum/247233-12-ds3r-sata-vista-install-issues

    Je kan je PC eens met een Linix Live CD opstarten (b.v. Ubuntu of Knoppix), dan kijken of je HD wel herkent wordt.

    Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.