Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc valt spontaan uit

Anoniem
slagje
8 antwoorden
 • Zou het ook een voedingsprobleem kunnen zijn? Is te controleren door er een andere voeding in te hangen.
 • Dat is een goed idee, zal toch een kwestie worden van deduceren.

  Dan een geheugentest met Memtest86+ en de chipsetdrivers herinstalleren, eventueel de laatste ophalen, in het verleden waren er veel problemen met de nForce 4 drivers, maar of het daar aan ligt zal nog bewezen moeten worden.
 • Ik heb daarnet 3x achter elkaar gehad dat mijn pc spontaan uit valt. De eerste keer heeft hij een aantal uur aan gestaan voordat ie dat deed. Daarnet nog 2x binnen 5 minuten. Stroomstoring is het niet, aangezien er meerdere apparaten op dezelfde groepen en kabels aangesloten zitten, welke het allemaal nog blijven doen.

  Ik houd de temperaturen ook goed in de gaten, niets komt boven de 40 graden uit. Verder heb ik vandaag niets geinstalleerd / verwijderd oid.

  Kan iemand mij helpen hoe ik hier zsm vanaf kan komen?
 • Zet eerst eens in de geavanceerde opties in systeem, configuratiescherm, bij de opstart en herstelinstellingen de computer automatisch opnieuw opstarten eens uit, dan krijg je een blauw scherm met een foutcode, als de comp vastslaat, uitgaat of reboot, en zet die hier eens neer indien je dan wel een BSOD krijgt.

  Ook in te stellen, bij een opstart, door F5 of F8 in te toetsen in/na het biosbootscreen, en dan voor de optie te kiezen, "automatisch opnieuw opstarten bij een systeemcrash uitschakelen".

  Je weet zeker dat alles stofvrij is?

  Overigens kun de vram niet meten, qua temp en ook sommige GPU's niet.

  Ook al in de logboeken gekeken of daar er iets over staat?
 • De GPU kan ik ziozo bekijken, en de opstart en herstel instellingen staan al zoals je vermeldde, dat terwijl ik dus geen BSOD kreeg.

  Logboeken heb ik ook bekeken, maar kan er niet echt iets in vinden, geen foutmeldingen of waarschuwingen. Alleen meerdere programma's die er 'melding van maken' allemaal op exact hetzelfde tijdstip (zal wel zijn wanneer ie uitviel).

  Ik heb hem nu een kwartier draaiende… hopen dat het zo blijft. Zojuist ook alle fans gecontroleerd, en ze draaien allemaal. Ik rook verder ook niets verbrands oid.

  Ad-aware scan is gedaan, maar vond alleen van die personal info trackers, NOD32 is nu nog bezig met een virusscan, al heeft die tot nu toe ook nog niets gevonden.

  Het enigste wat ik kan vinden is dat de temperatuur van mijn northbridge/southbridge hard schommelt (weet niet welke het is).
  [img:c25fc3a271]http://img118.imageshack.us/img118/3300/moederbordtempqz0.th.jpg[/img:c25fc3a271]

  Wat dit betreft sta ik voor een raadsel.

  Mijn vorige bericht was een beetje kort, omdat ik bang was dat hij elk moment weer uit kon vallen.
 • Dat is de northbridge, maare, ook al de condensatoren op het mobo nagekeken op bol staan en/of lekkage?

  Bij spontaan uitvallen doet het mij altijd denken aan de grafische kaart, vaak genoeg bij passief gekoelde, bij anders dan, een Zalman opgezet met koelribben op de vram, probleem was opgelost.
 • Oke, northbridge. Condensatoren zijn, voor zover ik kan zien, niet defect / bol.

  Ik heb een ATI 1950pro met zo'n koeler die over de hele kaart zit. Eventueel heb ik ook nog een Zalman vga-koeler liggen, incl van die kleine blauwe koelblokjes

  http://www.pccasegear.com/images/vf700.jpg Hier linksboven te zien.

  Enigste verklaring die je atm zou kunnen geven is dus de vga?
 • Mischien dat je nog een oudere videokaart hebt liggen. Kan je die proberen en kijken of het probleem zich blijft voordoen. Heb je toevallig een Asus moederbord? Ik weet dat er vaak problemen zijn met Asus moederborden en ATI kaarten. Heb dit ook ondervonden.

  Edit:

  Zie nu pas aan je spec's dat je een MSI hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.