Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cis en chip

blob
6 antwoorden
  • Heeft iemand ervaring en tips voor het overzetten van chips ( canon cli-8 )
    Ik heb het inmiddels 4 x gedaan en telkens weer werkt de chip niet meer na het overzetten..
  • Is het met die IX4000 van jou ? Veel geduld en nauwkeurig werken en ervoor zorgen dat de chip op de juiste plaats is gemonteerd en op de juiste patroon en dan vastsolderen. Het was mij de eerste keer ook niet gelukt en het is soms heel lastig om het goed te doen: let op, statische electriciteit kan fataal zijn voor de chips…..
  • Ja het is die IX4000.
    Heb inmiddels die CIS uit Hong Kong binnen.
    Maar nu dus al 2 x 2 chips onklaar gemaakt…..
    Heb wel het idee dat ze goed zitten.
    (plastic puntjes)
    Had ze eerst allemaal vastgelijmd.
    2 - niet werkend

    Later die 2 met dubbelzijdig tape.
    Weer niet werkend..

    De oude cartridges/ chips getest = OK
    Na overzetting brand het lampje niet meer…
  • gelukkig heb ik meer verstand van verzekeringen…. :lol:

    oh.. die is gemeen…. maar wel een inkoppertje :wink:
    helaas kan ik je er niet bij helpen.
  • Tip: de chips anders met gewone plakband vastmaken, dan kan je een beetje heen/weer op/neer schuiven totdat deze goed contact maken met het circuit. Zodra de patronen er goed inzitten klemt de patroon de chip gewoon goed vast en is solderen/lijmen niet nodig.

    Ik heb ook gemerkt dat de patronen wat afwijken om het goed te doen: het is gewoon een kwestie om die chip op exact dezelfde positie te krijgen en dat kosten nogal veel tijd. Het feit dat het wel goed doet op de originele patronen betekent gewoon dat er een contactprobleem is.
  • Leek het allemaal eindelijk te werken.
    Chips op zijn plek (kan eigenlijk niet schuiven want op deze CIS zitten dezelfde plastic puntjes als op de orginele cartridges. )

    Alle lampjes branden ( 1tje knippert- chip van lege cartridge)

    Alles keurig herkend en toch een foutmelding..
    fout met de cartridges vervang inktpatroon waarvan lampje niet brand…
    Terwijl alles brand…(1tje knippert )

    Ik begin wat radeloos te worden na totaal ca 10 chips te hebben vervangen..

    Geen idee hoe ik dat ding aan de gang met krijgen ..?

    iemand nog ideeen ?

    :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.