Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cpu 100%

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Zoals ik eerder aangaf zit na het opstarten van de pc mijn CPU meteen op zo'n 100% met alle gevolgen van dien. Op advies van sommigen van jullie maakte ik de PC stofvrij, maar het euvel blijft. Ik heb via taakbeheer gezien dat "SVChost.exe" een groot deel van het cpu gebruik opeiste en na uitschakeling daarvan zat ik op CPU 3%. Kan ik echter dit exe bestand zomaar ongestraft afsluiten e moet ik dat telkens handmatig doen of kan ik het op een of andere manier van de PC verwijderen ?? Ben benieuwd !!Ferry
  • svchost is niet een op zich zelfstaand programma, maar wordt gebruikt om andere services uit te voeren. (vandaar dat je er waarschijnlijk ook meerdere in taakbeheer ziet staan).

    Je kunt eens kijken met Proces Explorer welk proces er onder de bewuste instantie van svchost hangt. Dan heb je waarschijnlijk een beter idee van welk programma voor de problemen zorgt
  • Zie antwoord op ander forum. :wink:
  • Ik weet niet wat er op "dat andere" forum is geantwoord, maar het zou veroorzaakt kunnen worden door automatisch updates van XP.
    Op tweakers net ( http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1152956//) staat mogelijk een oplossing voor dit probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.