Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

backup systeem maken voor laptop

Anoniem
tomvdlee
5 antwoorden
 • Wat is de beste manier om backup te maken voor laptop. Het betreft om de gevens van klanten en agenda. De bestanden zijn ongeveer 4gb.
  Kan dit ook automatisch? wanneer je de gegevens aanpast dat dit direct ook een backup van maakt.
  Via extern media zowel usb of externe hhd.
  Hoe kan ik dit het beste doen.
  Alvast bedankt
 • Als je echt een real backup systeem wilt hebben kan je het beste een NAS inzetten. Hiermee kan je je back-ups zo instellen als je wilt.

  Een andere mogelijkheid is om er een externe hd aan je laptop te hangen en via aparte software die je dan nog aan moet schaffen je back-up te maken.
 • De goedkoopste methode is denk is gewoon met een backup programma zoals Norton Ghost of Arconis true image (40-60 euro) een backup naar DVD branden, met deze programma's kan je precies instellen wat er moet worden gebackuped, partitie of bepaalde mappen. Dit kan je dan bijv. wekelijks op een DVD branden. Een duurdere oplossing is om hetzelfde te doen maar dan met een externe HD (va. 80 euro + backup software) of nog wat duurder met een NAS (een op zichzelf staande netwerk harde schijf, va. 150 euro + backup software) zoals PC1 al zij.
  Voordeel van NAS en HD is dat je er niet bij hoeft te zitten maar dat het automatisch kan, daar staat wel tegenover dat het ruim 2 not 4 keer zo duur is (als je de prijs van de DVD's niet mee rekend) en dat je eigenlijk geen honderden GB's nodig hebt voor een backup van 4 GB.
 • [quote:16c1237120="PC1"]Als je echt een real backup systeem wilt hebben kan je het beste een NAS inzetten. Hiermee kan je je back-ups zo instellen als je wilt.

  Een andere mogelijkheid is om er een externe hd aan je laptop te hangen en via aparte software die je dan nog aan moet schaffen je back-up te maken.[/quote:16c1237120]

  Vaak zit die software bij een externe harde schijf. In de laatste Computer Totaal staat een test over externe 2,5 inch harddisks. Hierbij staat ook welke backup software erbij geleverd wordt. Ik heb pas bij Opus een Verbatim externe 3,5 inch harddisk gekocht van 500GB, hierbij zit ook backup software.
 • [b:371320f0ae]Tomvdlee schreef:[/b:371320f0ae]
  [quote:371320f0ae]Vaak zit die software bij een externe harde schijf. In de laatste Computer Totaal staat een test over externe 2,5 inch harddisks. Hierbij staat ook welke backup software erbij geleverd wordt. Ik heb pas bij Opus een Verbatim externe 3,5 inch harddisk gekocht van 500GB, hierbij zit ook backup software.[/quote:371320f0ae]

  Ik heb een Buffalo NAS Pro als back-up in mijn netwerkje en daar is de software inderdaad meegeleverd. Maar met de aparte software bedoelde ik als je bv alleen een externe hd koopt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.