Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Opstarten lukt niet meer!

7 antwoorden
  • Ik heb in 2006 een pc voor mijn moeder gekocht dualcore e6600, 1024mb 667mhz, Geforce 7200GS/HTD 256mb, Asus p5b-mx Nu heeft mijn moeder de pc op normale manier uitgezet. En als ik hem nu opnieuw opstart dan komt hij tot windows XP en dan valt hij uit en start hij opnieuw op. Ik heb dit probleem met mijn pc gehad en heb daarom ook voor mijn moeder een nieuwe geheugenkaart gekocht. ook een 1024mb 667mhz zelfde merk zelfde code staat erop. De kaarten verwisseld. Maar nog steeds valt hij uit als hij bijna opgestart is. Nu heb ik ook de hele pc uitelkaar gehaald schoongemaakt en weer in elkaar gezet. (doe ik vaker voor mensen, nooit problemen mee gehad) En nu als ik opstart, hoor ik de pc opstarten maar ik krijg nu geen eens beeld meer. Alleen de text van "connect wires" ofzo.. ik andere kabel geprobeerd maar ook niks. Nu denk ik persoonlijk dat het aan de videokaart ligt. (Fan van videokaart liep ook vaak aan bij opstarten, heel hard geluid) Maar voordat ik weer geld ga uitgeven op niks af wil ik wel weten of iemand misschien weet wat het kan zijn? Of dat het misschien een probleem is met het moederbord/processor? Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat het probleem is.
  • Je zou eerst nog even kunnen proberen of je kunt opstarten via de opstartopties in de veilige modus van Windows XP. Een beschrijving daarvan staat op http://support.microsoft.com/kb/315222 waaruit je al de geboden opstartopties kunt proberen, om te zien of je dan wel in XP kunt komen, of dat er een foutmelding verschijnt.
  • Heb je alle connectors wel aangesloten? Dus de P4 stekker op het moederbord, en de PCIe stekker op de videokaart.
  • @jolo: Het rare is dat voor ik geen beeld meer kreeg ik niet eens in veilige modus kon komen. Ik heb het meerdere keren geprobeerd maar wat ik krijg, als ik F5 of F8 druk, is de mogelijkheid om te booten via mn dvd-drive of mn hd? @gerben: En voor zo ver ik weet zijn alle stekkertjes aangesloten. Ik ga morgen nog een keer nalopen of er geen stof of iets tussen zit.
  • Heb je een andere of een onboard videokaart zodat je dat kunt testen? stof lijkt mij overgens niet het probleem. of er moet zo'n laag op zitten dat je de kaart geen eens meer kan zien....
  • [quote:f9d317bfc9="GinoCorleone"]Ik heb het meerdere keren geprobeerd maar wat ik krijg, als ik F5 of F8 druk, is de mogelijkheid om te booten via mn dvd-drive of mn hd?[/quote:f9d317bfc9] En om die reden zou je niet te vroeg in het boot proces op F8 moeten drukken. Die zou je pas behoren in te drukken zodra de melding zoals "Press Del to enter Setup" is verdwenen. Welke melding je precies te zien krijgt, hangt af van het merk BIOS.
  • @ eduard33: ja heb ik. Als ik de kabel daarop aansluit krijg ik ook geen beeld?? @jolo: ja ik wacht ook op die melding. Maar blijft dezelfde keuze geven??

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.