Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

RAM geheugen opvoeren

Anoniem
f.j.stols
5 antwoorden
 • momenteel heb ik 512 (2 x 256) Ram. Hoe kom ik er achter of de pc 2 x 512 aan kan, en hoe kom ik er achter wat ik dan nodig heb zonder met de kast naar een pc-winkel te gaan?Mijn pc is een circa 4 j oude Medion met Pentium 4 1,99 GHz.Of kan ik bv. met SiSandra nog meer details vinden?
 • Tja, via je MED/SN nummer de info opzoeken bij Medion kan, via het moederbord nummer die bij Sandra staat via Google zoeken.

  Het is meestal een oem bord waar je bij de fabrikant ervan geen info vind.

  Overigens denk ik niet dat je er veel van zult merken met meer geheugen anders dan iedereen roept dat het sneller zal werken.
 • Als je met Everest kijkt (misschien doet Sandra hetzelfde) bij geheugen, dan geeft hij bij mij aan dan de chipset niet meer geheugen kan adresseren. Dat houdt dus in dat ik niet meer dan 512MB geheugen kwijt kan.
  Pas bij een kennis geheugen bijgeprikt, daar gaf Everest die mededeling niet en via controle van het moederbord bleek inderdaad dat daar max. 2GB op geplaatst kon. Toen 1 slot van 256 vervangen door 512MB (DDR PC2100)
  Het lijkt mij altijd beter om toch even de kast te openen, spanningskabel uit de wandcontactdoos en je handen even ontladen en voorzichtig 1 geheugenbankje los halen door aan beide zijden de witte (of andere kleur) houdertjes opzij te duwen en het bankje er voorzichtig uit te trekken. Let op dat je niet met je vingers aan de contacten komt, het kan zo fout gaan.
  Op de sticker staan de gegevens die je nodig hebt.
 • van bovenstaande heb ik nota genomen. Zal eens zoeken bij Medion; Everest heb ik inmiddels opgehaald en bekeken, er staat zóveel in dat ik er nog niet goed uitkom. De locale pc-man vertelde me dat één geheugenkaartje € 20.– kost,dus dat valt relatief wel mee. Als ik resulaat heb meld ik dat hier.
 • €20.-
  heb je geen heel goede voor hoor :D
  ik heb er twee van 45.- DDR2 1GB Gezien.
  heb er zelf een paartje van 512MB.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.