Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Optiarc DVD RW AD-7170S kan DVD+RW niet rewriten

Anoniem
kaguya
21 antwoorden
 • Vandaag probeerde ik weer eens een DVD+RW te rewriten. Helaas, herkende Nero de DVD+RW opeens als non-valid disc. Ik kon de DVD+RW dus niet herschrijven met andere data en/of verder schrijven.

  Daarna heb ik nog een ongebruikte DVD+RW proberen te beschrijven, dat lukte wel, maar het herschrijven van deze DVD+RW wilde ook niet lukken.

  Is er iets mis met de laser?

  PS: Ik heb tevens al de nieuwe firmware[1.2] erop geflasht, maar het kan nog steeds geen dvd+rw herschrijven.
 • misschien omdat ie alleen DVD-RW kan herschrijven?
 • Nee, ik heb dezelfde DVD+RW al eerder herschreven. [Dacht dat wel voor de hand lag…]
 • Iemand :(?
 • Heb je de schijf al eens onnieuwe geformateerd? Kan met Nero. Is het een oude schijf? Lukt het wel met andere RW schijfjes?
 • [quote:7d8a2d9d92="tomvdlee"]Heb je de schijf al eens onnieuwe geformateerd? Kan met Nero. Is het een oude schijf? Lukt het wel met andere RW schijfjes?[/quote:7d8a2d9d92]

  Zoals ik in mijn eerste post heb gezegd, bij een ongebruikte nieuwe +RW schijf kon ik het wel 1x beschrijven, maar niet meer er overheen schrijven/herschrijven[rewriten]. Dus het ligt niet aan de disk.
 • [quote:4b1fa3b906="kaguya"]Vandaag probeerde ik weer eens een DVD+RW te rewriten. Helaas, herkende Nero de DVD+RW opeens als non-valid disc. [/quote:4b1fa3b906] Bij problemen met de DVD brander en/of schijfjes, check je deze eerst met Nero InfoTools. Welke Windows versie en Service Pack draai je? En om welke Nero versie gaat het?
 • Het ligt niet aan Nero. Ik heb ook gewoon via windows proberen te rewriten, dat wilde ook niet lukken.
  Het ligt ook niet aan de disks, want ik heb deze al eerder met dezelfde brander herschreven en tevens ook volledig nieuwe gebruikt, wilde ook niet lukken.[zoals in 1ste post beschreven.]

  Het gaat om Windows XP Pro SP2
 • [quote:b4355b177f="kaguya"]Het ligt niet aan Nero. Ik heb ook gewoon via windows proberen te rewriten, dat wilde ook niet lukken. [/quote:b4355b177f] Het brandprogramma van XP zelf kan alleen CD-R(W)'s branden. Geen DVD-/+R(W)'s.
  [quote:b4355b177f="kaguya"]Het ligt ook niet aan de disks, want ik heb deze al eerder met dezelfde brander herschreven en tevens ook volledig nieuwe gebruikt, wilde ook niet lukken.[/quote:b4355b177f] Maar Nero InfoTools zou er toch info over kunnen geven op Tabblad Disc. Zie onderstaande afbeelding

  [img:b4355b177f]http://www.ixbt.com/optical/msi-dr4/msi-info.png[/img:b4355b177f]
 • Ow, excuses daarvoor dat wist ik niet.

  [img:c014725f6d]http://img.photobucket.com/albums/v96/Sh@dowhunter/stats.jpg[/img:c014725f6d]

  Ik gebruik Nero 8.
 • De eerste afbeelding van Nero InfoTool lijkt me wel in orde. Wat die tweede afbeelding betreft. Had je er een DVD+R of een DVD+RW geplaatst? Indien die laatste, dan is er inderdaad iets niet in orde. Want als er op dat moment een DVD+RW had geplaatst, had er bij Type DVD+RW moeten staan. In dat geval zou je deze Topic kunnen checken over onderwerp Gebrande DVD+RW wordt DVD_ROM http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=167753
 • Er zat inderdaad een DVD+RW in. Ik heb de link gevolgd, maar daar staat geen oplossing…
 • Had je die probleem DVD+RW al kunnen testen in een DVD brander op een andere PC? Kun je die probleem DVD+RW nog wel wissen/Erase Disc in Nero?
 • Probeer eens een ander merk DVD RW.
 • Ik heb SONY en TDK Dvd+rw's geprobeerd.
 • Het merk schijfje zou voor het correct herkennen van de DVD+RW niet zoveel uit moeten maken. Bij mij wordt een gewone Maxell DVD+RW door Nero InfoTools correct herkend. Daarom vroeg ik ook die probleem DVD+RW te testen in een DVD brander van een andere PC
 • [quote:a8d10e0296="jolo"]Het merk schijfje zou voor het correct herkennen van de DVD+RW niet zoveel uit moeten maken. Bij mij wordt een gewone Maxell DVD+RW door Nero InfoTools correct herkend. Daarom vroeg ik ook die probleem DVD+RW te testen in een DVD brander van een andere PC[/quote:a8d10e0296]
  Ik zie het zo;

  Disk a werkte eerst met Nero 8, nu niet meer. Disk B werkte met nero 8 nu ook niet meer. Met een nieuwe disk, disk A+ werkt het herschrijven ook niet.

  Hoe je het ook bekijkt, het ligt niet aan de disk(s).
 • [quote:f1809a202b="kaguya"]Hoe je het ook bekijkt, het ligt niet aan de disk(s)[/quote:f1809a202b] Volgens je eerste Nero InfoTools output zou het ook niet aan de brander moeten liggen. Maar daarom kan het toch nog wel nuttig zijn een DVD+RW te testen op een andere PC. Had je in XP veilige modus al getest hoe Nero InfoTools dan je DVD+RW's herkent.
 • Net op een andere pc geprobeerd:

  [img:7bf53ef656]http://img.photobucket.com/albums/v96/Sh@dowhunter/naamloos-3.jpg[/img:7bf53ef656]

  Zelfde disk, hier wordt ie wel herkend als een DVD+RW…
 • Dan is je DVD+RW schijfje inderdaad in orde. Dat wil zeggen als Nero cd-dvd speed 'm op ScanDisk ook goedkeurt Had je dat schijfje ook al kunnen testen op die PC met die AD-710S brander onder veilige modus? Wellicht dat het ondanks dat die AD-710S brander je DVD+RW ondersteund, toch de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.