Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB Stick gesloopt door fout formatteren. Hoe te herstellen?

Anoniem
Hans.Vosman
13 antwoorden
 • Hallo !

  Ik heb mijn gloednieuwe 8GB Usb Stick, via eBay gekocht.., gesloopt door hem fout te formatteren (als een NTFS bestandssysteem).
  Als ik de USB Stick nu aansluit op mijn PC ziet ie hem nog steeds gewoon als USB Stick, maar als ik hem wil openen zegt ie dat ie nog niet geformatteerd is en of ik dit nu wil doen.
  Ik heb meerdere malen geprobeert hem te formatteren als FAT32 of NTFS en zelfs onder linux lukt het me niet het ding tot leven te wekken.
  Ik krijg steeds op het einde "Fout bij formatteren".

  Wie heeft de oplossing ?

  Bvd !
 • Kijk op de website van de fabriekant voor een herstel programma.
  Succes.
 • Niet om een of ander, maar ik begrijp niet waarom iemand een usb stick formateerd? :roll: Mijn ervaring is (en zoals je op't forum kunt zien van velen) dat het bijna altijd fout gaat. Je kan de informatie toch gewoon wissen? zo'n ding is hooguit 4G - 10G da's in 2,1 seconde leeg en klaar voor gebruik.

  succes is inderdaad op zijn plaats :wink:
 • Ik ben wel benieuwd waarom dit altijd fout lijkt te gaan. Formatteren is de makkelijkste en snelste optie om alle oude bestanden er af te halen. Anderzijds bestaan er ook programma's die een stick bootable kunnen maken. Ook die veranderen iets aan de indeling. Is dat dan ook schadelijk?
 • [quote:713abd941e="eduard33"]Niet om een of ander, maar ik begrijp niet waarom iemand een usb stick formateerd?[/quote:713abd941e]Omdat je bijvoorbeeld een usb stick hebt waarvan het bestandssysteem beschadigd is en je met geen goed fatsoen er nog bestanden op kan zetten? Formatteren loste dat weer op in mijn geval ;)

  Nu moet ik wel toegeven dat ik nog nooit geprobeerd heb op het als NTFS te formatteren. Tooltje van de fabrikant zoeken zou idd mn eerste gok zijn om het te herstellen.
 • @Hans.Vosman
  Anderzijds bestaan er ook programma's die een stick bootable kunnen maken. Ook die veranderen iets aan de indeling. Is dat dan ook schadelijk?

  Ben ook wel is bezich geweest, met bootable maken van een usbstick .
  Hierna had ik nog maar een paarMB over van de 1Gig.
  Maar alles was te herstellen met een programma van de fabrikant.
  Trouwens ook al een paar mp3 spellers die niet meer wilde spellen .
  Hersteld met zo'n herstel programma v/d fabrikant.
  Dat moet dan wel weer op een windowsmachine.
  Weet iemand zo iets op een GNU/Linuxcomputer.
 • [quote:34fbbb35fa="Hans.Vosman"]Ik ben wel benieuwd waarom dit altijd fout lijkt te gaan[/quote:34fbbb35fa]

  Als je bv een schijf formatteerd zie je dat het daarna 2 verborgen bestanden op de schijf zet. system volume information en recycle bin.
  Mijn ervaring verteld me dat die bestanden een usb stick of mp3 speler de stick verknoeien. Als je die bestanden na format op een externe HD hebt staan, zul je merken dat je met safetly remove hardware de schijf niet kan loskoppelen. hij geeft een melding dat de schijf in gebruik is. sluit je een schijf aan waar die bestanden reeds op staan? dan is er niets aan de hand. mits het geen usb stick is of mp3 speler. die dingen snappen simpelweg die informatie niet. ik heb dat zelf uitgetest met een 4 tal 250MB usb sticks. ik kan ze stuk voor stuk weg smijten na een format die deze bestanden achter lieten. Waarom die bestanden er op komen weet ik ook niet. het gebeurd namelijk niet altijd. maar in 99% van de gevallen wel. mijn advies is daarom ook: formatteer gewoon geen mp3's of usb sticks. en haal ze altijd los met safetly remove hardware. (dat voorkomt systeembestand beschadiging)

  het is echt niet nodig om een stickie van 8G te formatteren. wil je een booteble stick? dan zou ik eerst goed informeren of je daar geen speciale stick voor moet hebben of anderzeids de regels volgen. ik denk trouwens als je een stick bootable maakt? het de bestanden "system volume information en recycle bin" er niet op zet.
 • http://www.docjelly.com/Blog/content/binary/SP27213.exe

  Probeer het met dit format tooltje eens, ook met TestDisk kun je hem misschien nog redden.

  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
 • @Lange Pier
  Bedankt voor je tip.
  Nu maar wachten op die problemen, niet echt haast mee hoor.
 • Alsjeblieft, alleen was het bedoeld voor @THE_GAME_MEN!
  Het is tenslotte zijn topic. :wink:
 • WOW Maar liefst 9 replies in minder dan 24 uur ! Bedankt voor het meekijken :)

  Enfin: @ Fietser: De fabrikant is "SanSon" en die blijkt niet eens een eigen site te hebben :lol:

  @ eduard 33: Er stond veel rubbish data op, wou deze kwijt hebben

  SP27213.exe Tooltje werkte niet, ik ga nu eens aan de slag met Testdisk

  Jullie horen van mij

  Bedankt
 • Succes.
 • van TestDisk begrijp ik niet veel…. tot nu toe is het nog niet gelukt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.