Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

logitech boxen brommen door

Anoniem
edske
9 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een setje boxen van logitech gekocht met een subwoofer. Als ik de pc uitdoe, geeft de subwoofer een brom en bromt dus ook door. Dit kan natuurlijk verholpen worden door de stekker eruit te doen, maar is er ook een andere oplossing of hoort dit brommetje erbij?
 • een stopcontact met rand aarde al geprobeerd .
 • hij zit in een stekkerdoos (met aarde). direct stopcontact is te ver weg.
 • de brom zit gewoon in (de kwaliteit van) het versterkertje dat in een van de elementen is ingebouwd. aarding zal je daarom niet helpen denk ik. de brom is waarschijnlijk niet meer/minder hoorbaar zodra je de volumeknop wat terugzet?
  dan heb je dus drie opties: volumeknop terug, aan/uitknop van de logitech bedienen, of de stekker uit het stopcontact.
 • edske antwoord:[quote:de0f4deaa3]hij zit in een stekkerdoos (met aarde). direct stopcontact is te ver weg.[/quote:de0f4deaa3]
  Ja in de stekkerdoos kunnen wel contactdozen zitten voorzien van randaarde, maar de steker aan het snoer van die stekkerdoos is dat een randaarde steker en de wandcontactdoos waar die steker weer in zit is dat een geaarde wcd?
  Zo niet, dan is je pc dus niet geaard.
 • Het gewoon de voorversterker in die box die de 50hz bromtoon van de trafo opvangt, heb ik ook last van als de PC uitstaat, niet veel, maar toch, een computertafeldoos met schakelaar vond ik wel handig ervoor.

  Daar heeft die aarding weinig mee te meken, meer met afscherming.
  Hier hangt alles aan RA, overigens heb je via de lan/internetverbinding altijd aarding, niet de goede manier maar je hebt het wel.
 • Hoi,
  misschien een draadloze telefoon/router/omvormer enz. in de buurt staan?
  Telefoon heb ik zelf namelijk gehad, als ik mijn hand om de antenne deed dan was het weg, het veranderde ook als ik de telefoon heen en weer haalde. Was wel weer een paar jaar terug, maar goed, wist wel wat het was.
 • telefoon oid kan het niet zijn, staan niet in de buurt. Alleen de pc staat uiteraard in de buurt van de boxen/subwoofer. Las op internet dat er meer last van hebben. Maar de oplossing?
  Het is niet alleen irritant, maar zo neemt de subwoofer dus ook continu stroom. (en dus geld)
  Maar dat van de voorversterker, kan ik dus niet verhelpen Pier?
 • zoals gezegd: >dan heb je dus drie opties: volumeknop terug, aan/uitknop van de logitech bedienen, of de stekker uit het stopcontact.<

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.