Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluid uit de stereo

Anoniem
aeonfast
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb mijn stereo aangesloten op mijn PC dus dat ik muziek kan luisteren via de stereo.Nu heb ik als geluidskaart een Creative X treme music er inzitten.Gaat het geluid dan nog steeds via mijn geluidskaart door naar de stereo want,een iemand vertelde mij dat een geluidskaart dan helemaal geen nut heeft als je hem op je stereo aansluit.
  Wat klopt nou wel??

  Bedankt!
 • een versterker kan alleen wat met een geluidssignaal, tenzij je een heel bijzondere hebt die op basis van data werkt, maar die ken ik niet…..
  om geluid van je pc naar je versterker te krijgen heb je een geluidsdinges nodig. dat heet in het jargon een geluidskaart……
 • Dus hij heeft wel degelijk nut.
 • Het gaat om de kwaliteit van de bron. de bron is in dit geval je geluidskaart. (en de kwaliteit van je muziekstuk) dus het maakt weldegelijk verschil. ligt er dan toch ook wel aan wat voor versterker je hebt. als je nog een versterker uit het jaar 0 hebt, schiet het ook niet echt op. die kan het geluid dan weer vervormen zegmaar. Overgens moet ik je eerlijk zeggen dat dergelijk geluidsverschil voor een "leek" geen verschil maakt. Ik zit zelf in de muziek, en let daarom op de meest kleine afwijkingen. mp3's heb ik praktisch niet. ik heb mijn muziek in ongecomprimeerde WMA en WAV files. Maar ga je gewoon normaal met muziek om? dan moet ik eerlijk zeggen dat het niet zoveel uit maakt of je nu je mobo geluidskaart gebruikt of een dure creative kaart om aan je versterker te zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.